Parhaat keittiön valaisimet – milloin ja miten niitä käytetään

The Best Light Fixtures For Kitchens – When And How To Use Them

Keittiötä suunniteltaessa tai sisustaessa on monia asioita tehtävä juuri oikein, ja valaistus on yksi niistä. Sinun on harkittava huolellisesti vaihtoehtojasi ja valittava ne, jotka sopivat parhaiten keittiöösi ja elämäntyyliisi. Valittavana on useita tyylejä, ja usein on mukavaa sekoittaa niitä mukautetun kokoonpanon luomiseksi. Tässä on useimmat keittiön valaistustyypit:

Upotettava valaistus

The Best Light Fixtures For Kitchens – When And How To Use Them

Upotettavat kattovalaisimet tulivat nopeasti suosittuja jokin aika sitten, ja niitä pidetään edelleen klassisina ja erittäin käytännöllisinä. Yksi syy tähän on se, että ne ovat erittäin monipuolisia ja sopivat moniin eri tyyleihin. Upotetut valaisimet asennetaan tasolle kattoon ja osoittavat alaspäin, mikä on sekä hyvä että huono asia. Toisaalta ne ovat minimalistisia ja sulautuvat helposti yhteen, mutta toisaalta ne eivät tuota valoa kattoon ja luovat varjoja aina kun jokin on valonsäteen tiellä. Yleensä on parasta täydentää upotettua valaistusta muun tyyppisillä valaisimilla. Ehkä voit inspiroitua tästä Thirdstone studion suunnittelemasta nykyaikaisesta keittiöstä.

Radan valaistus

Kitchen tracking lighting

Ratavalaistusta arvostetaan suuresti, koska se mahdollistaa yksittäisten valaisimien siirtämisen radalla, jotta valo voidaan kohdistaa avainalueille. Yksittäisiä valaisimia voidaan lisätä tai poistaa radalta, mikä tarjoaa paljon joustavuutta, jolloin voit mukauttaa keittiösi valaistusjärjestelmääsi sinulle sopivimmalla tavalla. Ratavalaistuksella on kuitenkin yleensä teollinen ulkonäkö, joka vaikuttaa huoneen yleiseen sisustukseen ja sisustukseen. Monissa tapauksissa tuloksena on eklektinen ympäristö, kuten tämä studio LDa:n suunnittelema keittiö.

Uppoasennettavat kattovalaisimet

Flush-Mount Ceiling Fixtures Kitchen

Uppoasennettavat valaisimet ovat myös erittäin suosittuja keittiöissä. Niiden suurin etu on, että ne valaisevat välittömästi koko tilan, mikä on usein mitä haluat, kun kytket valot päälle. Ne eivät kuitenkaan valaise tiskiä, joten niistä ei ole hyötyä työvalaistuksessa. Tätä varten sinun on täydennettävä uppoasennettavaa valaisinta tarkennetuilla lisävaloilla. Tässä esillä olevan maalaismaisen keittiön on suunnitellut Bennett Frank McCarthy Architects.

Riippuvat valaisimet

Modern kitchen with hanging pendant fixture

Riippuvia valaisimia arvostetaan yleensä niiden tyylikkäästä ja hienostuneesta ulkonäöstä. Yleensä niitä voidaan säätää pystysuunnassa niin, että ne roikkuvat halutulla korkeudella eivätkä ole tiellä. Yleensä ne on kuitenkin myös kiinnitetty paikoilleen, eikä niitä voi siirtää, ja useamman kuin yhden ripustaminen voi saada keittiön näyttämään sekavalta, mikä tarkoittaa, että asetat riipuksen todennäköisesti huoneen keskelle. Tämä luo varjon, joten myös työvalaistusta tarvitaan.

Taustavalaistut pinnat

Kitchen cabinets with backlit lighting

Taustavalaistut keittiön kaapit, hyllyt, peilit ja muut pinnat voivat antaa huoneeseen kodikkaan ja joskus futuristisen tunnelman, joka auttaa luomaan miellyttävän tunnelman. Taustavalon tarkoitus on yleensä luoda tunnelmaa, eikä se ole niin hyödyllistä muilla tavoilla. Keittiö tarvitsee edelleen pääkattovalaistuksen ja luultavasti myös kohdevalaistuksen.

LED-nauhat

Kitchen island with a strip LED light

LED-nauhat ovat myös erittäin hyödyllisiä tunnelman luomiseen tai tiettyjen suunnitteluominaisuuksien korostamiseen. Ne voidaan integroida tai lisätä useisiin eri pintoihin ja useisiin eri tarkoituksiin. Ne voivat olla vain esillepanoa tai ne voivat tarjota työvalaistusta, jos esimerkiksi asennat ne kaappien alle tiskin yläpuolelle.

Seinävalaisin

Kitchen wall sconce lighting

Seinävalaisimet ovat varsin monipuolisia. Voit käyttää niitä joko korostusvalaistuksen lisäämiseen tilaan tai visuaalisten painopisteiden luomiseen, mikä myös auttaa luomaan miellyttävän ja mukavan tunnelman. Yleensä lamput osoittavat ylöspäin ja suuntaavat valon kohti kattoa, vaikka se ei välttämättä ole sääntö, varsinkin nykyaikaisten mallien tapauksessa. Käytä niitä yhdessä upotetun kattovalaisimen kanssa, kuten tässä Smithin viimeistelemässä mallissa näkyy

Kaapin alla valaistus

Black kitchen with Lights under the cabinet

Tämä on ehkä paras valaistus keittiöön, koska se valaisee suoraan tiskiä eikä luo varjoja. Voit asentaa useita yksittäisiä valaisimia, tasolle kaapin kanssa tai voit lisätä LED-nauhan koko kaapin pintaan.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook