10 gratis werkbankplannen

10 Free Workbench Plans

Deze gratis werkbankplannen bieden een blauwdruk voor het bouwen van een werkbank met of zonder opslagruimte, en het vereiste vaardigheidsniveau varieert van beginner tot gemiddeld.

10 Free Workbench Plans

We hebben kleine opties geleverd voor krappe garageruimtes en grote houtbewerkingsbanken op zwenkwielen. Ongeacht uw voorkeuren, er staat iets op deze lijst dat past bij uw behoeften, budget en vaardigheidsniveau.

1. Basis doe-het-zelf-werkbank

Basic DIY Workbench

Een eenvoudige doe-het-zelf-werkbank is geschikt voor houtbewerkingservaring op beginnersniveau, en dit plan van Ana White bevat stapsgewijze instructies. De materiaallijst voor deze constructie is kort en vereist slechts acht 2×4's, één stuk multiplex en twee maten zelftappende houtschroeven.

De bank is voorzien van planken voor het opbergen van gereedschap, maar u kunt hem ook aanpassen door zwenkwielen toe te voegen om hem mobiel te maken of magnetische strips om boren en schroeven vast te houden.

2. Lange werkbank met opberglades

Long Work Bench with Storage Drawers

Degenen die de opslagruimte moeten maximaliseren, zullen dit 4' x 8' vrije werkbankplan met laden van Tylynnm waarderen. De bank beschikt ook over vergrendelbare zwenkwielen, waardoor hij verplaatsbaar is, wat handig is in garages die ook dienst doen als autoopslag en als werkplaats.

Het gratis plan bevat een materiaallijst, gereedschapslijst en stapsgewijze instructies voor het bouwen van de werkbank en de opbergladen.

3. Opvouwbare werkbankplannen

Collapsible Workbench Plans

Een inklapbare werkbank is de ultieme oplossing voor krappe ruimtes. De poten klappen in de bovenkant van deze kast, waardoor hij gemakkelijk mee te nemen en op te bergen is wanneer hij niet in gebruik is. Ook al is hij aan de kleine kant met een bovenkant van 33 ¾” x 22 ⅝”, hij is nog steeds geschikt voor houtbewerkingsprojecten en is groot genoeg om de meeste verstekzagen te huisvesten.

Saws on Skates biedt basismateriaal en instructies op hun website, maar je kunt het gratis abonnement downloaden door je te abonneren op hun e-maillijst.

4. Werkbank gemaakt met één stuk multiplex

Workbench Made with One Sheet of Plywood

Als u op zoek bent naar een budgetvriendelijke doe-het-zelf-werkbank, heeft dit plan van Kregtool slechts één stuk multiplex en een doos met Kreg-gat-zakschroeven nodig. De werkbank heeft een blad van 48 x 60 cm en een onderste plank voor het opbergen van gereedschap.

Kreg Tool biedt een YouTube-video, materiaallijst en stapsgewijze afbeeldingsinstructies voor deze build. Het enige nadeel is dat je een Kreg-zakgatmal en een zakgatmachine nodig hebt om deze werkbank te bouwen.

5. Goedkoop en eenvoudig werkbankplan

Cheap and Easy Workbench Plan

Een werkbank met planken en een achterkant van het pegboard biedt plaats voor het werken en opbergen van apparatuur. Degenen met beginners- tot middelmatige bouwvaardigheden kunnen deze eenvoudige werkbank maken waarvoor slechts één stuk multiplex en vijftien 2,5 meter lange 2 x 4s nodig is.

De basisstappen voor dit gratis werkbankplan vindt u op Family Handyman, met een optie om PDF-plannen met meer gedetailleerde instructies aan te schaffen.

6. Ruimtebesparende, opvouwbare bank DIY

Space Saving, Foldable Bench DIY

Als u uw auto in de garage parkeert, is de kans groot dat u een smalle plek heeft voor een werkbank. Een mooie oplossing is een verrijdbare bank met een opklapbaar blad. U kunt het dak naar buiten laten wanneer u moet werken, of het naar beneden klappen en wegrijden als het tijd is om de garage op te ruimen.

Ana White geeft stap-voor-stap instructies voor deze opvouwbare werkbank met opbergplanken. Het werkoppervlak meet 4' x 3' wanneer het is uitgevouwen en is 4' x 1' wanneer het is opgevouwen. De bankhoogte is 3'.

7. Gratis houtbewerkingsbankplan

Free Woodworking Bench Plan

Als uiterlijk net zo belangrijk is als functionaliteit, overweeg dan deze werktafel met een afgewerkt blad met inlegwerk. De afmetingen van het tafelblad zijn 2′ x 4′, en voor de constructie is slechts een paar honderd dollar aan hout nodig.

De WoodFather maakt voor dit bankje een stappenplan op en geeft tips wat hij anders zou hebben gedaan. Hij biedt ook een nuttige YouTube-video.

8. Aan de muur gemonteerde neerklapbare werkbank

Wall-Mounted Drop-Down Workbench

Niet iedereen houdt van mobiele werkbanken. Als je liever iets aan de muur bevestigt, probeer dan deze eenvoudige constructie van Kreg Tool. Het bankoppervlak meet 30″ x 80″, wat groot genoeg is voor de meeste projecten.

Dankzij de inklapbare poten en scharnieren kan deze werktafel uitklappen of neerklappen voor meer ruimte.

9. Gratis werkbankplan

Free Workbench Plan

Gemiddelde tot gevorderde bouwers kunnen deze werkbank aan, die planken, kasten en laden bevat. Matairymd heeft deze tafel ontworpen met het oog op een lange levensduur, door hem een esdoorn splitblad en vele upgrade-opties te geven.

Er zijn stapsgewijze instructies voor deze bank op Instructables die u door alles heen leiden, van het monteren van de tafelpoten tot het bouwen van de kastdeuren.

10. Verrijdbare werkbank met planken

Rolling Workbench with Shelving

Rijd deze mobiele werkbank in en uit uw garage wanneer u een project wilt voltooien. Het meet 51″ x 99″ x 34 ½″, een ideaal formaat voor houtbewerking, schilderen of knutselen. Het heeft ook ingebouwde planken aan de voor- en onderkant, waardoor er voldoende opbergruimte is.

The Woodshop Diaries biedt stapsgewijze instructies en een YouTube-video voor iedereen die deze bouw wil voltooien.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook