Een tiental eenvoudige manieren om uw eigen bubbelbad vanaf nul te bouwen

A Dozen Easy Ways To Build Your Own Hot Tub From Scratch

Je eigen bubbelbad helemaal opnieuw bouwen klinkt in eerste instantie misschien een gek idee, maar als je begint na te denken over wat zo'n project zou kosten, is het helemaal niet zo gek. Het is nu gemakkelijker dan ooit om iets te bouwen dankzij alle nuttige tutorials die online te vinden zijn en de toegang die we hebben tot alle benodigde materialen, gereedschappen en apparatuur. Laten we, met dat in gedachten, eens kijken wat een doe-het-zelf-bubbelbad inhoudt en wat uw opties zijn als het gaat om deze uitdaging.

A Dozen Easy Ways To Build Your Own Hot Tub From Scratch

Soms belangrijk waarmee u rekening moet houden voordat u nadenkt over het ontwerp en al het andere, is het brandstoftype. Als u buiten het elektriciteitsnet leeft of als elektriciteit een beperkte hulpbron is, is een houtgestookte hottub wellicht uw beste optie. Deze cederhouten hot tub uit een tutorial van instructables kan je een idee geven van hoe zoiets is gebouwd. Kijk hoe je hier een betaalbaar project van kunt maken en hoe je onderweg de uitdagingen kunt overwinnen.

DIY Hot Wood Fired Tub

Je kunt ook een bubbelbad bouwen uit een put…een echt bad. Hier bevindt zich ook een op hout gestookte hot tub en deze is geplaatst in een prachtige tuin, omgeven door prachtige bloemen, vegetatie en een heel sereen uitzicht. Het project begint met de fundering en de belangrijkste materialen die voor dit project nodig zijn, zijn onder meer zand, kalk en cement, maar ook speciale stenen ontworpen voor ovens en waterdichte en hittebestendige siliconen. Alles wordt in detail beschreven in deze tutorial van instructables.

My Red neck Wood fired Hot Tub

Een andere geweldige plek voor een bubbelbad kan een buitenterras of patio zijn. Het bad kan erin worden ingebouwd en in een hoek worden geplaatst voor extra privacy en gemak, zoals deze. Aan de basis van dit ontwerp bevindt zich een grote metalen tank die is omgeven door een houten frame. Om deze specifieke hottub te bouwen was er ook een buitenhaard nodig. U kunt de volledige lijst met gebruikte benodigdheden vinden, evenals stapsgewijze instructies waarin het project wordt uitgelegd op instructables.

DIY HOT TUB built in 1 Hour

Als u besluit dat uw spa niet in het terras wordt ingebouwd en niet wordt omgeven door een frame of iets anders, wordt het hele project een stuk eenvoudiger en sneller. Het omarmen van de industriële look van de watertank is één manier en kan zinvol zijn in bepaalde specifieke scenario's of decors. Als u alle benodigde apparatuur en benodigdheden gereed heeft, kan dit hele project in slechts een uur worden voltooid. Bekijk deze video-tutorial van HomeMadeModern voor meer informatie.

How to Build a Hot Tub

Het gebruik van hout voor de hottub is een leuk idee, omdat dit een zeer aangename en uitnodigende uitstraling geeft in vergelijking met bijvoorbeeld metaal. De warmte van het hout en de textuur en kleur ervan zorgen voor een meeslepende ervaring en zijn uitstekend geschikt voor het creëren van een spa-geïnspireerd ontwerp. Omring uw hottub met wat groen en creëer een prachtige oase in uw achtertuin. Deze video-tutorial van Tools

Cedar Hot Tub

Over houten doe-het-zelf-bubbelbaden gesproken: u kunt er een bouwen die is geïnspireerd op een Japans ligbad. Het voordeel is dat het niet veel ruimte in beslag neemt en het ontwerp mooi en eenvoudig is. Deze cederhouten kuip uit een tutorial van Nancy Quan Builds heeft ook een heel mooi zitplatform aan de binnenkant. Het is super comfortabel en ontspannend in gebruik en past mooi op het dek, zelfs op een klein exemplaar.

DIY Hot Tub

Ronde bubbelbaden kunnen, ook al zien ze er prachtig uit en passen ze in de meeste soorten decors, een beetje uitdagender zijn om te bouwen. In die zin zou het iets gemakkelijker kunnen zijn om voor een andere vorm te gaan. Misschien past een zeshoekige of achthoekige hottub bij uw stijl. Het geometrische ontwerp in deze tutorial van Maple Fever heeft een moderne flair en is ook behoorlijk groot, met veel ruimte binnenin.

DIY How to build a hillbilly

Deze hottub is gebouwd rond een metalen kooi en is bovendien vrij klein. De vierkante vorm is ideaal als je hem in een hoek wilt plaatsen om ruimte te besparen. Het houten frame eromheen is gemaakt van palletplanken, wat ook een geweldige manier is om geld te besparen met een project als dit. Zoals deze tutorial van Chris Jamieson uitlegt, kun je deze hele hot tub zelfs voor ongeveer £ 50 bouwen.

DIY HOW TO BUILD A SPA

Hier is nog een mooi en klein bubbelbad dat een soortgelijke techniek gebruikt, met behulp van een metalen kooicontainer. Je kunt de video bekijken die is gedeeld door The London Craftsman om te zien hoe het werd gebouwd en om erachter te komen welke materialen ervoor nodig zijn. Hij is uitgerust met een filterpomp, boiler en verwarmde luchtbellenjets en heeft dus eigenlijk alles.

Firewood Heated Hot Tub

Als u het industriële uiterlijk van metalen kuipen en containers niet erg vindt, wilt u misschien een bubbelbad bouwen dat er ongeveer zo uitziet. Het is beslist gemakkelijker, omdat je het gewoon allemaal kunt laten zien zonder een frame eromheen of zoiets, en je kunt zelfs enkele van de andere elementen ook zichtbaar laten en de industriële esthetiek volledig omarmen. Er is een tutorial van ReviewOutdoorGear voor dit specifieke bad als je meer details wilt.

WOOD FIRED HIPPIE HOT TUB

/Hier is nog een bubbelbad gemaakt van een gewone metalen container en deze staat op een aantal halve houtblokken die er een hele mooie basis voor vormen. De zichtbare pijpen kunnen uiteraard worden verborgen als je geen fan bent van hoe ze eruit zien, hoewel ze wel passen bij het algemene thema van het project. De combinatie van hout en metaal is best mooi en suggereert een rustiek-industriële esthetiek waar je zeker veel mee kunt doen. Bekijk de tutorial van NicHolistic voor meer details.

DIY ROCKET STOVE HOT TUB

Zoals eerder vermeld, zijn er talloze manieren waarop u een doe-het-zelf-spa-project kunt vereenvoudigen, zodat het niet alleen eenvoudiger maar ook sneller te bouwen is. Je zou het allemaal in slechts een paar uur kunnen doen, wat dit een uitstekend weekendproject zou maken. Als u teruggewonnen materialen gebruikt, kunt u ook wat geld besparen. Bekijk deze video van Lulastic Hippyshake om te zien hoe deze off-grid hot tub in slechts vijf uur werd gebouwd.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook