Hoe je een salontafel met een boomstam bouwt en decoreert

How To Build And Decorate A Tree Trunk Coffee Table

Meubels hoeven niet duur te zijn. Vooral als je gebruik maakt van wat de natuur je geeft om zoiets als een salontafel van boomstammen te maken. Het gebruik van natuurlijke takken en andere delen van bomen is een trend in de wereld van woondecoratie.

How To Build And Decorate A Tree Trunk Coffee Table

Dat is mooi, want voor een prikkie kun je rustieke salontafels voor je woonruimte maken. Voor deze coole salontafel heb je slechts een paar materialen nodig die je misschien al bij de hand hebt, een set wielen en je tijd.

Dus als u op zoek bent naar een goedkope bijzettafel met een rustieke uitstraling, dan is dit project iets voor u.

Kun je een boomstronk als salontafel gebruiken?

DIY rolling tree stump side table

Boomstronken zijn in veel woningen populaire tafels vanwege hun rustieke uitstraling en natuurlijke elementen. Veel mensen kappen nog steeds hout voor hun open haarden om hun huizen te verwarmen. En ze zullen de stronken gebruiken voor salontafels.

Als u deze look wilt creëren zonder toegang tot uw eigen land, kunt u altijd naar uw plaatselijke houtzagerij gaan.

Hoe behandel je een boomstam voor een tafel?

Wanneer u uw boomstammen op de juiste manier behandelt, hoeft u zich geen zorgen te maken over ongedierte en insecten die uw huis binnendringen.

De beste manier om boomstammen te behandelen is door deze eerst volledig te laten drogen. Als u vers gesneden hout gebruikt, kan dit tot zes maanden duren.

Een andere factor waarmee u rekening moet houden, is het soort hout dat u voor uw stronk gebruikt. Sommige houtsoorten breken sneller af dan andere. Dus als u een lang houdbare, geconserveerde boomstam wilt, zijn de beste houtsoorten voor salontafels:

Western Red Cedar Redwood Eik

Dit zijn meer winterharde houtsoorten die lang meegaan.

Hoe maak je een boomstronk glad?

Het gladstrijken van de boomstam is een ander cruciaal onderdeel van het behoud ervan.

Zorg ervoor dat je alle schors verwijdert en schuur hem met schuurpapier tot hij heel glad is.

Wat kun je nog meer van boomstammen maken?

Je hoeft je niet te beperken tot alleen het maken van een boomstronk salontafel. Je kunt houtblokken gebruiken om de meeste soorten meubels te maken, waaronder:

Stoelen Bedframes Banken Tuinbedden Loopbruggen Banken Krukken Bijzettafel

Als je wilt, kun je boomstammen gebruiken om een huis te bouwen. Zoals je ziet is hout een veelzijdig maar eindig materiaal waarmee je vrijwel alles kunt maken.

Materialen voor een boomstamsalontafel:

Tree stump side table supplies 1024x683

Boomstam of één grote stronk (op maat gesneden) 3 zwenkwielen, waarvan één met vergrendeling Schroeven Boor Schuurmachine, schuurblok of schuurpapier Helder polyurethaan Kwast

Een salontafel met boomstammen bouwen:

Stap 1: Bereid de boomstam voor

Begin met het voorbereiden van de boomstam. Zaag het indien nodig op maat met een kettingzaag. En verwijder indien gewenst overtollige schors (de boomstam die we gebruikten was al naakt omdat deze was aangevallen door asboring voordat hij werd gekapt).

Je kunt stronken van omgevallen en kapotte bomen vinden als je geen boom wilt omhakken.

Kies een boomstronk die de juiste vorm, maat en kleur heeft voor uw ruimte. Schuur de zijkanten of randen voor de door u gewenste esthetiek.

tree stump DIY

Stap 2: Coat van polyurethaan

Nadat u het houtblok naar wens heeft voorbereid (grootte, vorm en oppervlak), plaatst u een blanke laag polyurethaan over het houtblok voor een gladde afwerking. Laat het vervolgens volledig drogen.

Stap 3: Markeer plekken voor wielen

Draai de boomstam om met de onderkant naar boven, lijn hem uit en markeer waar u de zwenkwielen aan de onderkant van de boomstam wilt hebben. Boor indien nodig gaten voor de zwenkwielen voor.

Stap 4: Bevestig de zwenkwielen. En altviool.

Schroef de zwenkwielen op hun plaats en uw project is voltooid.

Zoek een klein hoekje en combineer het met een stoel. Of plaats deze salontafel naast je bed of bank. En breng het in scène met een paar accessoires.

De houten ringen aan de bovenkant trekken echt de aandacht. Misschien wilt u een deel hiervan zichtbaar houden, omdat het zeker een opvallend onderdeel is van houtblokkenprojecten. Houd er rekening mee dat dit eindproduct zwaar kan zijn, afhankelijk van de dichtheid van uw hout en hoe groot de stronk is.

De zwenkwielen zijn geweldig om salontafels gemakkelijk door het huis te verplaatsen wanneer u uw meubels herschikt of verplaatst. Maar u kunt ook een set kleine deuvelpoten gebruiken als u een andere esthetiek wilt.

tree stump side table how to

tree stump side table tutorial

tree stump side table

tree stump side table DIY

DIY tree stump side table

Veelgestelde vragen (FAQ)FAQ

Waar koop je een boomstam salontafel?

Als je kleine bedrijven wilt steunen, kun je op Etsy unieke salontafels met boomstammen vinden. Of misschien woon je ergens waar je een plaatselijke houtbewerker kunt vinden. Lokale kringloopwinkels hebben misschien salontafels met boomstammen als u met een beperkt budget wilt winkelen.

Hoe lang gaat mijn boomstronk salontafel mee?

Als je het op de juiste manier behandelt, gaan geconserveerde salontafels van boomstronken tientallen jaren mee.

Hoe maak je een rustieke boomstronktafel?

Rustiek heeft een rauwe en natuurlijke uitstraling. En stronken hebben automatisch een rustieke stijl omdat het bomen zijn. Volg de instructies voor dit project om een rustieke boomstronktafel op de juiste manier voor te bereiden, te behandelen en te maken.

Conclusie

Breng het buitenleven naar binnen met dit boomstamsalontafelproject. Het is een uitstekend natuurlijk element dat stijl en natuur aan uw huis toevoegt.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook