Veel voorkomende isolatiefouten

Common Insulation Mistakes

Isolatie aanbrengen is als schilderen. Ziet er gemakkelijk uit. Bijna iedereen denkt dat ze het kunnen. En bijna iedereen maakt fouten. Als u weet welke fouten u moet vermijden, worden uw doe-het-zelf-isolatie-inspanningen succesvoller.

Common Insulation Mistakes

Isolatiefouten en hoe u ze kunt vermijden

Verkeerd geïnstalleerde isolatie zorgt meestal voor koudere of warmere huizen en een minder comfortabele woning. Het kost meer om te verwarmen en te koelen. Vocht kan een probleem zijn dat schimmel- en meeldauwgroei veroorzaakt en ongedierte zoals termieten aantrekt. Isolatiefouten kunnen zelfs brand veroorzaken.

Sluit de lucht niet af

Isolatie is een thermische barrière die de warmteoverdracht vertraagt. Het grootste deel ervan is geen luchtbarrière. Lucht gaat dwars door producten heen, zoals ongecoate glasvezel. Voordat u gaat isoleren, dicht u alle gaten en gaten af met spuitschuim in een blik of met kit. (Akoestische afdichtingen drogen nooit op en moeten worden afgedekt.)

Elektriciteitskasten en loodgieterswerk en mechanische doorvoeringen naar buiten. Loodgieterswerk en elektrische doorvoeringen naar zolders. Ook badventilatoren en lichtbakken. Hout-op-hout-naden, zoals dorpelplaten aan de vloer en kreupel-tot-stijl-constructie, wat op de bovenstaande afbeelding niet gebeurt. Dit is een standaardvereiste in de bouwvoorschriften in veel rechtsgebieden.

Blokkeren van de luchtstroom op zolder

De zolderlucht boven de isolatiedeken op de zoldervloer moet dicht bij de buitentemperatuur liggen. Om dit te bereiken is luchtbeweging essentieel. Zolderventilatie helpt ook om vocht onder controle te houden. Blokkeer nooit de ventilatieopeningen.

Wanneer u zolderisolatie installeert of toevoegt, installeer dan ventilatieschotten om een onbelemmerde luchtbeweging tussen de ventilatieopeningen in het dak en de dakopeningen of gevelopeningen mogelijk te maken. Alle ventilatieopeningen moeten zo zijn ontworpen dat ze ongedierte en water buiten houden.

Het verwijderen van bestaande isolatie kan onnodig zijn

In veel gevallen is het verwijderen van bestaande isolatie tijd- en geldverspilling. Het toevoegen van meer losse isolatie aan een zolder die glasvezel of cellulose bevat, is volkomen acceptabel. Het installeren van beklede glasvezel over onbeklede glasvezel in spouwmuren voegt een R-waarde toe, zolang deze niet te veel wordt samengedrukt.

Het verwijderen van bestaande isolatie kan essentieel zijn

In sommige situaties is het nodig om de bestaande isolatie te verwijderen – voor de veiligheid of om het nieuwe product goed te kunnen installeren. Meer isolatie toevoegen zonder het probleem op te lossen, veroorzaakt meer kopzorgen en kosten.

Natte isolatie. De meeste natte isolatie heeft een lagere R-waarde. Verwijder het en repareer het lek. Schimmel en meeldauw. Schimmel- en meeldauwgroei betekent meestal dat er vocht binnendringt. Schimmel kan gezondheidsproblemen veroorzaken en stinken. Los het probleem op voordat u isolatie toevoegt. Ongediertebesmettingen. Knaagdieren en insecten die zich in uw isolatie nestelen, verminderen de isolatiewaarde zeker. Voordat er nieuwe isolatie wordt aangebracht, moeten de isolatie en het ongedierte worden verwijderd. Asbest. Asbest verwijderen of met rust laten is de beste manier om het probleem aan te pakken. Het lijkt een goed idee om er losse isolatie overheen te blazen, maar zelfs dat proces zal asbestfibrillen de lucht in sturen. Sommige staten schrijven professionele verwijdering voor.

Te veel isolatie forceren

De isolatiewaarde in producten zoals glasvezelmatten komt van de lucht die erin opgesloten zit. Meer is niet beter als het gecomprimeerd is. De batts verliezen R-waarde. Als u een 5 ½” mat in een 3 ½” holte comprimeert, krijgt u geen R-20-wanden. Het geeft je R-12 met duurdere isolatie. Gebruik de juiste maat voor een optimaal resultaat.

Aandacht voor detail

Batt-isolatie is bedoeld om muurholten van noppen tot noppen en van omhulsels tot gipsplaten te vullen. Dichtbij genoeg is niet goed genoeg. Het comprimeren van matten achter elektriciteitskasten, draden en leidingen zal koude plekken achterlaten. Een mat die een hoek niet vult, laat nog een koude plek achter. Genoeg koude plekken en de hele muur komt in gevaar.

Knip de juiste hoeveelheid isolatie uit, zodat deze goed rond obstakels past. Gesplitste vleermuizen die rond bedrading en leidingen passen. Trek de mat in de hoeken. Snijd de matten zo dat ze goed in niet-standaard noppenholtes passen. Een centimeter afsnijden is beter dan het comprimeren van de mat.

Het gebruik van de verkeerde isolatie

Met alle soorten isolatie die beschikbaar zijn, kan het gemakkelijk zijn om de verkeerde keuzes te maken. Hier zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden.

Noppenfolie-isolatie en reflecterende isolatie zijn in sommige situaties effectief. Totaal waardeloos bij anderen. Glasvezel is niet de beste keuze voor kelders. Stijve schuimplaatisolatie of sproeischuimisolatie zijn vochtbestendig en betere keuzes. Minerale wol Isolatie is het beste voor geluidsisolatie. Sproeischuimisolatie is de verkeerde keuze voor zoldervloeren. Veiligheid. Gebruik geen brandbare isolatie in de buurt van warmtebronnen zoals ovens en verlichtingsarmaturen.

Dampbarrière verkeerd aanbrengen

Installeer geen nieuwe laag isolatiemateriaal over de bestaande isolatielaag. Tussen de lagen kan vocht vastzitten. Het dampremmende gedeelte van buitenisolatie moet altijd tegen de warme zijde van de muur worden geïnstalleerd.

Op sommige locaties is een polydampbarrière van 6 mil aan de binnenkant van de noppen vereist. Het is niet nodig om geconfronteerde batts te gebruiken. Poly moet goed worden afgedicht en overlappend.

Lokale bouwvoorschriften negeren

Negentig procent van de Amerikaanse huizen is ondergeïsoleerd. De woningbouw is sterk gereguleerd geworden. Lokale codes veranderen en vereisen vaak vergunningen en inspecties. Zorg ervoor dat u de vereisten kent voordat u met uw project begint. Het niet naleven van de regelgeving kost tijd, geld en ergernis.

Brandveiligheid

Veel soorten isolatie zijn brandbaar. Laat voldoende ruimte rond lichtbakken en isoleer nooit boven potlampen. De ventilatieopeningen niet afdekken of afsluiten. Houd de isolatie uit de buurt van ovens, waterverwarmers of andere bronnen van open vuur.

Het negeren van raam- en deurisolatie

Ramen en deuren kunnen verantwoordelijk zijn voor een grote hoeveelheid warmteverlies. Zorg ervoor dat u waar nodig een nieuwe tochtstrip installeert. Isoleer de spouw tussen de frames en noppen. Verwijder de bestaande isolatie. Gebruik een combinatie van spuitschuim met lage expansie en glasvezel. Verpak de glasvezel niet strak.

Huur ervaren aannemers in

Als u zich niet prettig voelt bij het isoleren van uw huis of renovatie, overweeg dan om een professional in te schakelen. Het zal duurder zijn, maar zal waarschijnlijk correct worden gedaan met het juiste product op de juiste locaties.

Er zijn ongeveer 10.000 isolatie-installateurs werkzaam in de VS. Jouw zwager die zijn kelder isoleerde, behoort misschien niet tot hen. Isolatie-installateur is een niet-verplicht beroep. Het wordt op de werkplek geleerd, zonder een stageprogramma.

Zorg ervoor dat u uw huiswerk maakt over isolatiebedrijven bij u in de buurt. Huur een bedrijf in met een goede staat van dienst en een stabiel personeelsbestand. U geeft misschien wat meer geld uit, maar het resultaat zou bevredigender moeten zijn.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook