Hoe u een professional kunt worden in het decoreren van kleine appartementen

How to Be a Pro at Small Apartment Decorating

Voor veel mensen is wonen in een klein appartement een interessant, dromerig concept. Voor anderen is het realiteit. Wonen in een kleine ruimte heeft uiteraard zijn voor- en nadelen – en het feit dat u uw leven waarschijnlijk zult inkrimpen en vereenvoudigen, past gemakkelijk in beide categorieën.

How to Be a Pro at Small Apartment Decorating

Decoratietips voor kleine appartementen

Verdeel een grote ruimte in kleine appartementen

Hoewel ieder van ons zijn eigen unieke stijl heeft en elk huis anders is, zijn er over het algemeen een paar dingen die universeel van toepassing zijn bij het inrichten van een klein appartement. Bijvoorbeeld proberen te achterhalen wat de verschillende functionele gebieden daarin zouden moeten zijn. Omdat de ruimte klein is, wil je deze gebieden misschien niet met muren scheiden, maar je moet toch een manier vinden om ze af te bakenen. Dat kun je doen met karpetten en meubelstukken en door elke ruimte er speciaal uit te laten zien door verschillende kleuren en afwerkingen te gebruiken.

Wall bed murphy system

Profiteer van multifunctioneel meubilair

Als je weinig ruimte hebt, is het een slim idee om multifunctionele ruimtes te creëren, zoals een woonkamer die bijvoorbeeld ook als logeerkamer kan worden gebruikt, of een eettafel die ook als bureau kan dienen. Multifunctioneel meubilair is je vriend bij het inrichten en inrichten van een klein appartement.

Opzoeken

Een ander goed idee bij het inrichten van een klein appartement is om te profiteren van de hoogte. Met andere woorden, verspil de ruimte boven je niet als je verticale opberg- en ophangvoorzieningen aan je huis kunt toevoegen. Je zou planken boven deuren en ramen kunnen laten bouwen, opbergers die helemaal tot aan het plafond reiken, hangende plantenbakken en ook opklapbedden en andere soortgelijke kenmerken.

Wees georganiseerd

Een van de moeilijkste dingen bij het inrichten van een klein appartement is het vinden van een manier om voldoende opbergruimte te creëren voor alle spullen die je erin wilt bewaren. Het hebben van een goed opslag- en organisatiesysteem helpt veel en het is de moeite waard om wat tijd te nemen om een ontwerpplan te bedenken voor elk hoofdgedeelte van het appartement, zoals de keuken, de badkamer, het slaapgedeelte en natuurlijk ook de woonkamer.

Small apartment bedroom

Laat geen enkele ruimte verloren gaan

Als je niet beperkt wordt door een gebrek aan ruimte, besef je niet echt wanneer je inefficiënt bent in de manier waarop je een ruimte inricht. Veel ruimtes, zoals hoeken, gaan verloren en als je een klein appartement hebt, is elk klein beetje ruimte van belang. Wees dus slim en laat ongebruikte ruimtes geen onderdeel worden van uw ontwerp.

Gebruik een licht kleurenschema

Kleurentheorie is erg belangrijk bij het inrichten van elke ruimte en in het geval van een klein appartement kun je het beste voor lichte nuances gaan. Wit, lichtgrijs, beige, licht hout en bepaalde pastelkleuren kunnen er veel toe bijdragen dat kleine ruimtes er groter, helderder en luchtiger uitzien. U kunt nog steeds donkere nuances als accentkleuren gebruiken om aandachtspunten in het appartement te creëren.

Wall bed small apartment

Voeg diepte toe aan uw ontwerp

Diepte is ook erg belangrijk bij het decoreren, omdat niemand echt houdt van een vlakke muur of een ruimte waar alles perfect op één lijn ligt en niets de eentonigheid van het decor kan doorbreken. Je zou echt manieren moeten vinden om lagen aan je interieur toe te voegen en je kunt dat op veel verschillende manieren doen, afhankelijk van de kamer waarop je je concentreert. Je kunt details toevoegen zoals zwevende planken, schaduwboxen, karpetten, decoratieve kussens, wanddecoraties enzovoort om een kamer tot leven te brengen.

Laat de zaken zich niet opstapelen

Het is een geweldig gevoel om eindelijk klaar te zijn met het inrichten van je huis, een stapje terug te doen en te bewonderen hoe schoon en mooi alles eruit ziet. Als je die look echter wilt behouden, moet je regelmatig de tijd nemen om je huis op te ruimen. Dit is vooral belangrijk als je een klein appartement hebt, omdat de spullen zich snel kunnen opstapelen en je schone en opgeruimde huis er rommelig uit gaat zien naarmate je in de loop van de tijd meer spullen verzamelt. Kijk om je heen en kijk wat er moet blijven en wat je af en toe kwijt kunt.

Profiteer van een hoog plafond.

High ceiling small aparment

Ook al heeft u misschien een huis of appartement met een kleine voetafdruk, als het plafond hoog is, kunt u daarvan profiteren en een tweede verdieping, een mezzanine of een zolderruimte bouwen. Op die manier kunt u de binnenruimte maximaliseren en verticaal gebruiken. Een kelder zou een vergelijkbare geweldige toevoeging kunnen zijn. Dit kleine appartement ontworpen door studio Nitzan Horovitz Architectural heeft twee multifunctionele verdiepingen en bovendien een zeer mooi interieur.

Verdeel het interieur in modules.

Divide the interior into modules

Dit kleine appartement is georganiseerd in een reeks grote dozen. Ze hebben elk een andere functie. In de gele doos in het midden van het appartement bevinden zich alle keukenkasten en aan de andere kant bevindt zich nog een doos waarin het slaapgedeelte zich bevindt. Het is een ongebruikelijke maar ook slimme manier om aparte ruimtes in een kleine woning te introduceren.

Herschik de lay-out.

Small Apartment Gets Reorganized With Minimal Structural Interference

Het is voor een klein appartement erg belangrijk om een overzichtelijke en praktische indeling te hebben. Als je niet tevreden bent met de manier waarop je interieur is opgebouwd, is het misschien een goed idee om daar verandering in te brengen. Bij dit appartement was de slaapkamer bijvoorbeeld aan de straatkant van het gebouw geplaatst, waardoor er niet veel privacy was. Het werd later door studio Vão verplaatst naar de tuinzijde, wat in dit specifieke geval ook betekende dat het gescheiden was van de rest van het appartement.

Introduceer zwevend meubilair.

Renovation Lifts The Furniture Off The Awesome Green Floor

Zwevende meubels zijn echt geweldig voor kleine ruimtes, omdat ze de ruimte er opener en luchtiger uit laten zien. Het ziet er ook lichter uit, wat altijd geweldig is om een kamer minder rommelig en zwaar te laten aanvoelen met meubels. In het geval van dit specifieke appartement was er natuurlijk nog een ander voordeel aan het van de grond tillen van de meubels. De vloer heeft een hele coole turquoise nuance en het zou zonde zijn geweest om deze te verdoezelen.

Voeg een gezellige zolder toe.

Attic room small apartment

Als het enigszins mogelijk is, kan het bouwen van een kleine zolderkamer helpen om een klein appartement echt te transformeren. Zelfs als het plafond niet zo hoog is, heb je bovenaan niet veel ruimte nodig als je bijvoorbeeld van de zolder een gezellig slaapgedeelte wilt maken. Hierdoor kun je deze kamer uit de weg ruimen en heb je meer ruimte voor bijvoorbeeld een grote woonkamer of een grotere keuken.

Geef jezelf een klein thuiskantoor.

Small Apartment Merges Living And Working Spaces Into A Cozy Home

Dit lijkt misschien niet het beste gebruik van de ruimte als je een klein appartement hebt, maar als je vanuit huis werkt of de hele dag de computer veel gebruikt, zou het echt helpen om hiervoor een kleine aparte ruimte te hebben. zoals een thuiskantoor. Hij hoeft niet groot te zijn en je kunt proberen hem in je woonkamer te proppen. Bij dit appartement ligt het verborgen achter het entertainmentcentrum in de woonkamer, omlijst door glazen en metalen wanden.

Weg met de binnenmuren.

Apartment Cozy Through Eclecticism

Een klein appartement kan nog kleiner aanvoelen als je binnenmuren en scheidingswanden hebt die het in kleine ruimtes verdelen. Je zou het echt kunnen openen door deze muren te verwijderen en één grote open ruimte te creëren in plaats van meerdere kleine. Keuken en woonkamer zijn naadloos met elkaar te combineren en je kunt hier ook een kleine eethoek in proppen nu de muren weg zijn.

Bouw een slaapkamer op de vliering.

Loft Bedroom And Bright Open Plan

Dit is iets dat we al eerder hebben genoemd en deze keer hebben we een heel cool ontwerp om je te laten zien. Deze slaapkamer op de vliering is klein en heeft een metalen gaasscherm waardoor je het van onderaf kunt zien en dat ook het licht binnenlaat. Wat we in dit geval erg leuk vinden, is de op maat gemaakte wenteltrap die hierheen leidt. Het loopt rond een balk en is een heel mooi designelement voor het hele appartement.

Een flexibel ontwerp.

Bucharest Defined By Flexibility And Comfort

Als je er een grote fan van bent om alle scheidingswanden in je kleine appartement weg te laten en er één grote ruimte van te maken, dan is een tussenontwerp misschien meer iets voor jou. Dit prachtige appartement heeft drie verschillende ruimtes: een woonkamer, keuken en een slaapkamer. Zoals je kunt zien, hebben we in plaats van een stevige muur ertussen een scheidingswand van glas en metaal. Dit biedt meer flexibiliteit en zorgt ervoor dat de kamers visueel met elkaar verbonden kunnen worden, maar ook kunnen genieten van hun eigen privacy wanneer dat nodig is.

Focus op functionaliteit.

Small Apartment Redesigned For A Nostalgic Family

Aangezien de ruimte beperkt is, lijkt het focussen op functionaliteit een goede strategie bij het ontwerpen van een klein appartement. Dat betekent echter niet dat u de esthetiek moet negeren of dat het appartement niet op maat moet worden gemaakt. Een meer praktische aanpak betekent alleen dat u uw visie moet aanpassen en rond de functionele elementen moet werken. Een stijl die perfect past bij een dergelijk plan is de industriële.

Veel plezier met kleur.

Refreshed With Color And A New Interior Design

Kleur is een heel belangrijke factor in elk interieurontwerp. We hebben eerder gezegd dat kleine appartementen lichte kleuren moeten gebruiken om er groter en helderder uit te zien. Dat betekent echter niet dat je niet ook accentkleuren in de mix kunt introduceren. Gebruik deze om de verschillende ruimtes binnen een grote open plattegrond visueel af te bakenen en om karakter toe te voegen aan elke individuele ruimte.

Kleine keuken

Excellent simple kitchenettes for studio apartments

Dit is een gids vol ideeën over hoe je je kleine appartement kunt inrichten, zodat het licht, vrolijk en zelfs ruimtelijk aanvoelt. (Ja, ja dat durven we.) Maak het uzelf gemakkelijk en blader door het onderstaande artikel voor inspiratie en tips over het inrichten van kleine appartementen.

Verf muren wit.

Small swedish apartment living

Als reflector van alle kleuren heeft wit het aangeboren vermogen om een ruimte visueel uit te breiden. Wit geverfde muren en plafonds (met lichtgekleurde vloeren) verlichten een ruimte en verhullen de werkelijke randen van de ruimte, waardoor deze er groter uitziet en aanvoelt.

Voeg spatten van heldere kleuren toe.

Bright small apartment interior with white

Waar grote hoeveelheden heldere of donkere kleuren de neiging hebben een kleine ruimte te overweldigen, voegen opvallende, levendige kleuren in een verder witte of neutrale ruimte stijl, persoonlijkheid en energie toe. Bovendien helpt de strategische plaatsing van deze kleuraccenten het oog door de ruimte te leiden, waardoor een ‘visuele rondleiding’ ontstaat waardoor de hele ruimte groter lijkt.

Maak gebruik van creatieve, zelfs onconventionele, opbergoplossingen.

Unconventional floor storage

Creatieve opbergoplossingen zijn de redding van het kleine appartement. Misschien moet je dit op een onconventionele manier benaderen: lades onder het bed maken een ladekast overbodig, en zelfs verwijderbare vloerplanken zijn een volledig onzichtbare win-win-win-winsituatie.

Built in furniture around sofa

Een ander geweldig idee om opbergruimte in te bouwen is om deze rond je meubels te bouwen – een loveseat-bankstel in een gezellig hoekje met moderne kasten ziet er geweldig uit en biedt handige ‘onzichtbare’ opbergruimte.

Denk verticaal.

Think vertical for small spaces

Altijd verticaal. Het is geen geheim dat een kleine ruimte klein is; het geheim zit hem in het feit dat die ruimte vrijwel elke taak die u van een huis verwacht, gracieus kunt uitvoeren. Het gebruik van verticale ruimte is daarbij cruciaal. Planken van vloer tot plafond en raambekleding creëren hier een gevoel van luxe en ruimtelijkheid zonder het vloeroppervlak te vergroten.

Integreer multi-tasking meubilair.

Multi functional furniture

Deze is echt een no-brainer. Als je minder ruimte hebt, moet je ook minder ruimte innemende meubels hebben. Maar dat betekent niet dat uw leven minder complex is. Houd meubels in de gaten die minstens twee functies vervullen, zoals dit salontafel-kantoorstation.

Gebruik nuttige ‘muurkunst’.

Useful wall art

Hoewel planken met boeken boven een bureau misschien niet meteen op ‘kunst’ lijken, kun je veel stijlmijlen halen uit handige, aan de muur gemonteerde stukken. Zorg bijvoorbeeld voor de plaatsing en het ontwerp van boxplanken en je introduceert kleur en opbergruimte in een prachtig een-tweetje.

Embrace gemonteerde (wand- of plafond)verlichting.

Ceiling lighting small space

Staande lampen hebben zeker hun plek in het interieur, maar een kleine woonkamer is waarschijnlijk niet zo'n plek. Hangende of aan de muur gemonteerde verlichting bespaart vloeroppervlak en zorgt voor een betere verlichting van de hele ruimte.

Maak van opbergruimte een statement.

Closet bedroom and living room same room

In plaats van een esthetisch zware kast in de hoek van je studio-appartement toe te voegen, kun je overwegen om je kleding onderdeel te maken van het decor door ze aan een zichtbare stang te hangen. Een opbergbak voor een salontafel is ideaal om prullaria uit het zicht op te bergen.

Dit is nog een voorbeeld van hoe je van opslag een statement maakt.

Pots kitchen storage

Het is duidelijk dat potten en pannen een noodzaak zijn voor de keuken van een kok. Hang ze aan de muur voor een artistiek statement en gemakkelijke toegankelijkheid!

Kies voor visuele lichtgewichtheid.

Visual light living room

Glas, acryl, Lucite, plexiglas… dit zijn slechts enkele hulpmiddelen die u kunt gebruiken om de visuele lading van uw meubels te verlichten. Deze barwagen heeft een dubbele, zelfs drievoudige functie, als nachtkastje, salontafel, boekenplank en rollend keukeneiland, maar verdwijnt (op een mooie, etherische manier) in de esthetiek van deze lichte ruimte.

Zoek naar alternatieven voor traditioneel meubilair.

Sofa arm table

Een salontafel lijkt voor velen misschien een noodzaak, maar in sommige kleine appartementen is er misschien niet genoeg ruimte. Bepaal welk doel de salontafel in uw leven dient en zoek alternatieven om aan die behoeften te voldoen. Heb je alleen een vlakke ondergrond nodig om bijvoorbeeld een drankje en/of een boek op te zetten? Klaar.

Wat als je geen ruimte hebt voor een traditionele eettafel?

Window breakfast spot

Deze handgemaakte boekenkast biedt niet alleen een functionele eetruimte, maar heeft ook een geweldig uitzicht. Misschien wel de beste in huis. {Gevonden op offbeatandinspired}.

Houd raambekleding minimaal…of niet-bestaand.

No window treatments

Natuurlijk licht doet wonderen en creëert een luchtig, ruimtelijk gevoel in vrijwel elke ruimte. Uw kleine appartement zal er baat bij hebben als zoveel mogelijk van uw raam(en) zichtbaar zijn!

Ontwerp hardwerkende muren.

Ikea book dividers

In een kleine ruimte kunnen muren schaars zijn. Je kunt je eigen ‘muren’ inbouwen (denk aan boekenplanken) en voor definitie en verdeling zorgen zonder de secties volledig af te sluiten. Zorg er echter voor dat deze 'muren' hun gewicht kunnen trekken; ze moeten ook opbergruimte bieden, toegankelijk zijn en er mooi uitzien terwijl ze de ruimte verdelen.

Gebruik verplaatsbare scheidingswanden.

Curtains glass windows

Glass wall dividers for bedroom

Gordijnen, schuifdeuren of zelfs hogere meubels op wielen zijn handig in een kleine ruimte vanwege hun flexibele positionering. Wil je dat de studio groter aanvoelt? Zet alles open. Heb je een minuutje voor jezelf nodig, weg van de gast(en)? Sluit ze. De veelzijdigheid van het decor is bevrijdend. {Gevonden op axismundi}.

Schaal meubels zodat ze in de ruimte passen.

Scale furniture to fit the space

Een overvolle bank in een klein appartement zal de ruimte kleiner maken, waardoor deze krap en kleiner aanvoelt dan hij in werkelijkheid is. Kies meubels met zorg – houd ze kleinschalig en toch comfortabel en stijlvol, zoals deze eigentijdse bank zonder armleuningen. Het goede nieuws is dat er tegenwoordig veel meubelopties voor kleine ruimtes zijn! {Gevonden op allen}.

Kijk naar het Murphy-bed.

Beach style bedroom murphy bed

Laten we eerlijk zijn: een bed is moeilijk kleiner te maken en op de lange termijn toch comfortabel te blijven. Maar dat betekent niet dat het bed het grootste deel van uw vierkante meter in beslag moet nemen. Opklapbedden (een bed dat ‘in’ de muur kan worden opgevouwen) zijn een uitstekende oplossing om een mooi bed te behouden zonder ruimte op te offeren tijdens de niet-slaapuren.

Vergeet de vloeren niet.

Kind of murphy bed

Natuurlijk is de ruimte klein, maar de vloeren spelen een belangrijke rol bij het overbrengen van het algemene gemak en de stijl van uw kleine appartement. Doorlopende, mooie vloeren zullen helpen om uw ruimte psychologisch, zo niet fysiek, uit te breiden. {Gevonden op mkca}.

Simply built in home apartment

Hebben wij iets gemist? Vertel ons uw favoriete tip, truc of strategie voor het inrichten van een klein appartement.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook