Hoeveel kost tapijtverwijdering?

How Much Does Carpet Removal Cost?

De kosten voor het verwijderen van tapijt liggen tussen $ 100 en $ 300, met een landelijk gemiddelde prijs van $ 200. Aannemers kunnen $ 1 tot $ 1,50 per vierkante voet in rekening brengen voor de tapijtverwijderingsservice voor een kamer van 12 bij 12 voet. Dit gemiddelde omvat al de arbeidskosten, schoonmaakkosten en de kosten voor het verwijderen van tapijt. Tapijtverwijderingsdiensten zijn nodig bij het vervangen van een oud tapijt, of het nu gaat om het aanbrengen van een nieuw tapijt of het veranderen van het vloertype.

How Much Does Carpet Removal Cost?

Welke factoren beïnvloeden de kosten voor het verwijderen van tapijt?

Het tapijtverwijderingsproces omvat veel processen en taken die de uiteindelijke kosten kunnen beïnvloeden. Enkele van deze factoren zijn onder meer de schoonmaak van de kamer, de manier waarop het tapijt aan de vloer hechtte en de positie ervan in de kamer.

Arbeidskost

De gemiddelde arbeidsprijs voor het verwijderen van tapijt bedraagt €1 tot €1,50 per vierkante meter. Dit gemiddelde omvat meestal het verwijderen en afvoeren van het oude tapijt. De totaalprijs kan echter stijgen, afhankelijk van de lokale verwijderingsbijdragen.

De kosten zijn ook afhankelijk van de indeling van de kamer. Bij het budgetteren geven aannemers de voorkeur aan rechthoekige kamers. De arbeidskosten stijgen als de kamer een vreemde vorm heeft met meer hoeken.

Materiaalkosten

De arbeidskosten omvatten doorgaans de materiaalkosten in hun prijzen. Voor sommige speciale projecten kunnen echter extra materialen nodig zijn. Tapijten die rechtstreeks op de ondervloer worden gelijmd of waarop tijdens de installatie lijm wordt aangebracht, hebben bijvoorbeeld speciale oplosmiddelen, gereedschappen en technieken nodig, waardoor de totale prijs kan stijgen.

Soort tapijt

Terwijl dunne tapijten gemakkelijker en goedkoper te verwijderen zijn, zijn dikkere tapijten gemaakt van zware materialen duurder vanwege de inspanning, tijd en benodigde materialen. Hier vindt u een lijst met prijzen voor het verwijderen van verschillende soorten tapijten:

Kamerbreed tapijt: € 0,70 – € 1,60 per vierkante meter Gelijmd tapijt: € 0,75 – € 1,80 per vierkante meter Keldertapijt: € 0,95 – € 1,55 per vierkante meter Tapijt en kussen: € 1 tot € 1,50 per vierkante meter Trappen met tapijt: € 7,00 – € 10,00 per trap

Grootte en complexiteit van de kamer

De gemiddelde prijs voor tapijtverwijdering is gebaseerd op afmetingen van rechthoekige kamers. Aannemers kunnen de prijzen verlagen bij het verwijderen van een tapijt uit veel kamers, omdat er meer werk mee gemoeid is. Kamers met onregelmatige vormen, erkers, ingebouwde elementen of vreemde hoeken en trappen kunnen problemen opleveren bij het verwijderen van tapijt en de prijs van het project verhogen.

Extra kosten om te overwegen

Tapijtverwijdering en extra arbeid kunnen de uiteindelijke kosten van tapijtverwijdering verhogen.

Kosten voor verwijdering van tapijt

Aannemers nemen de verwijderingsbijdrage meestal op in hun tapijtverwijderingsbudget. Als ze dat echter niet doen, kosten extra transport- en stortkosten gemiddeld $ 0,45 tot $ 0,60 per vierkante meter. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de rijafstand. Bovendien kost het verwijderen van rommel $ 150 tot $ 350 per gemiddelde lading.

Meubelarrangement

Voor specifieke tapijtverwijderingsprojecten moet mogelijk alles worden verwijderd, inclusief meubels, persoonlijke spullen, deuren en plinten. In dergelijke gevallen moeten huiseigenaren mogelijk professionele verhuizers inhuren. Deze service kan €0,20 tot €0,25 per vierkante meter kosten, maar sommige aannemers rekenen tot €2 per vierkante meter.

Reparaties

De vloer, waarvan ze het tapijt hebben verwijderd, heeft mogelijk wat reparaties nodig. Dezelfde aannemers die het tapijt verwijderen, kunnen het doen. Het repareren van een ondervloer kan echter ongeveer €500 tot €700 kosten voor een eenpersoonskamer, afhankelijk van de grootte van de kamer. Andere diensten, zoals het vervangen van een ondervloer of het installeren van vloerbekleding, kunnen de kosten van het project verhogen.

Hoe u de kosten voor tapijtverwijdering kunt berekenen

Om een kostencalculator voor tapijtverwijdering te maken, heeft u de grootte van de kamer nodig of de ruimte waaruit u het tapijt verwijdert. Vervolgens moet u de kosten per vierkante meter berekenen, afhankelijk van het type tapijt.

Houd er rekening mee dat tapijten waaraan vulling is bevestigd en het verwijderen van vloerbedekking van trappen de hoogste kosten met zich mee kunnen brengen vanwege de moeilijkheidsgraad ervan. Tenzij er aanvullende diensten zijn, zoals vloerreparatie, moet het bedrag dat uw aannemer u geeft al inclusief materialen en tapijtafvoer zijn.

Doe-het-zelf versus het inhuren van een tapijtverwijderingsbedrijf

Tapijt verwijderen is geen aanbevolen doe-het-zelf-taak. Het verwijderen van een oud tapijt is een intensief en tijdrovend karwei. Als u het tapijt zelf verwijdert, betekent dit een aanzienlijke investering in materialen zoals een koevoet, een mes, een tang, bankschroefgrepen, een ademhalingsmasker, een veiligheidsbril, handschoenen, stevige vuilniszakken of een klauwhamer.

De klus is nog niet geklaard als het tapijt eruit is. Huiseigenaren moeten het oude tapijt weggooien. Als ze geen auto of voertuig hebben dat groot genoeg is, moeten ze overwegen er een te huren. Huiseigenaren moeten weten hoe ze de vloer moeten repareren voordat ze nieuw tapijt of tegels installeren als de vloer beschadigd is.

Wanneer u tapijtinstallateurs inhuurt, betaalt u voor de materialen, hun ervaring en een snellere en goed uitgevoerde klus. Er zijn tapijtverwijderingsdiensten bij u in de buurt als u uw tapijt wilt verwijderen.

Hoe weet ik of ik tapijt moet verwijderen?

Regelmatig onderhoud en tapijtreiniging kunnen de levensduur en het uiterlijk van tapijt verlengen. Er zijn echter enkele tekenen die u mogelijk moet overwegen om uw tapijt te verwijderen. Hier zijn er een aantal:

Vlekken, mattering en vervaging: Vlekken kunnen moeilijk helemaal te verwijderen zijn, zelfs voor professionele schoonmaakmiddelen. Matten beïnvloeden de esthetiek, textuur en het comfort van het tapijt. Vervaging, veroorzaakt door langdurige blootstelling aan zonlicht of slijtage, kan leiden tot een oneffen en dof uiterlijk. Bij verkoop of verhuizing: Bij de verkoop van een huis kunt u door het verwijderen van oude tapijten verschillende vloeropties verkennen, zoals het installeren van nieuw hardhout of tegels of zelfs kiezen voor een fris, luxueus tapijt, wat de waarde van het onroerend goed bij verkoop kan verhogen. Constante geur: Geuren kunnen door professionele schoonmaakbedrijven slechts tot op zekere hoogte worden geëlimineerd. Als de geur in de vulling en het materiaal van de ondervloer is doorgedrongen, moet u mogelijk het tapijt verwijderen. Verergerende allergieën: Tapijten vangen allergie- en astma-triggers op, zoals vuil, puin, bacteriën, schimmels en pollen. Onderhoud door middel van stofzuigen en schoonmaken kan slechts een tijdje veel doen. De opeenhoping van allergenen kan de symptomen van personen in huis met astma of allergieën verergeren.

Tapijtverwijdering biedt een betaalbare vernieuwing van uw huisvloer. Door een oud tapijt te verwijderen, kunnen huiseigenaren om stijl- of hygiënische redenen een nieuwe vloer kiezen, zoals tegels, hardhout of een nieuw tapijt. Het verwijderen van oude tapijten kan uw woonruimtes nieuw leven inblazen, de visuele aantrekkingskracht vergroten en waarde toevoegen aan uw eigendom.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook