Hoeveel kosten porseleinen werkbladen?

How Much Do Porcelain Countertops Cost?

Porseleinen werkbladen kosten gemiddeld $ 2.900 om te installeren, rekening houdend met arbeid en materialen. Het typische bereik voor de meeste projecten is $ 1.000 tot $ 4.000, maar sommige duurdere projecten kunnen meer dan $ 8.000 kosten.

Meer specifiek moet u verwachten dat u €48 tot €103 per vierkante meter betaalt, afhankelijk van de kwaliteit en het ontwerp. Aangezien de meeste projecten 30 tot 40 vierkante meter beslaan, zal uw project waarschijnlijk €1.440 tot €4.120 kosten. Niettemin beïnvloeden meerdere factoren de kosten, dus laten we ze opsplitsen.

How Much Do Porcelain Countertops Cost?

Factoren die de kosten van porseleinen werkbladen beïnvloeden

Naast materialen zijn er nog andere factoren die de installatiekosten van porseleinen werkbladen beïnvloeden.

Materialen

De meeste porseleinen platen kosten ongeveer $ 50 tot $ 70 per vierkante voet. Porseleinen platen worden meestal geleverd met wat randwerk, dus u hebt er al voor betaald, maar extra randwerk door uw aannemers kost ongeveer €10 tot €25 per strekkende meter.

Wat de afwerking betreft, deze kan gepolijst of ongepolijst zijn. Gepolijste afwerkingen kosten meer omdat ze meer werk vergen om de kenmerkende glanzende porseleinlook te krijgen. Gepolijste afwerkingen kosten €9 tot €12 per vierkante meter, en ongepolijste afwerkingen kosten €8 tot €11 per vierkante meter.

Maat aanrecht

Porseleinen werkbladen zijn er in twee soorten: platen en tegels. Platen zijn één enkele, zeer grote tegel van 12 mm dik. Dit is echter nog steeds relatief dun, waardoor platen in onervaren handen kwetsbaar zijn totdat ze zijn geïnstalleerd. Ze creëren een naadloze look die voor sommige huiseigenaren erg aantrekkelijk is.

Porseleinen tegels zijn daarentegen veel eenvoudiger om mee te werken. Ze zijn dunner dan platen met een dikte van 6 tot 10 mm, maar gemakkelijker te manipuleren omdat ze geen groot stuk porselein hoeven te verplaatsen.

Platen kosten over het algemeen minder per vierkante meter, maar vereisen meer specifieke ervaring van uw aannemer om te installeren.

Plaats

De prijzen variëren afhankelijk van waar in huis u uw aanrechtblad installeert: buiten, in de badkamer of in de keuken. Bij badkamerinstallaties is doorgaans het minste materiaal nodig, dus het is waarschijnlijk de goedkoopste plek om porseleinen werkbladen te installeren.

Installatie en arbeid

Voor het installeren van een porseleinen aanrechtblad zijn gespecialiseerde handen nodig om het porselein goed aan het onderliggende oppervlak te binden. Arbeidskosten variëren meestal van $ 20 tot $ 100 per vierkante voet, afhankelijk van of u kiest voor geprefabriceerde of op maat gemaakte platen.

Sommige aannemers rekenen een uurtarief voor hun arbeid, variërend van €50 tot €100 per uur. Deze methode komt vaker voor bij complexe of aangepaste installaties.

Extra kosten om te overwegen

Andere details zijn van invloed op de uiteindelijke kosten van het installeren van porseleinen werkbladen.

Geprefabriceerde versus op maat gemaakte porseleinen werkbladen

Geprefabriceerde werkbladen zijn over het algemeen goedkoper omdat ze in standaardmaten in massa worden geproduceerd. Het installatieproces is doorgaans sneller, waardoor u tijd of arbeidskosten bespaart. Bovendien zijn deze direct verkrijgbaar in bouwmarkten, waardoor het kopen en installeren ervan gemakkelijk wordt. Verwacht tussen de $ 1.500 en $ 3.300 te betalen voor een middelgrote keuken.

Aan de andere kant kunnen op maat gemaakte werkbladen worden aangepast aan de exacte afmetingen en ontwerpspecificaties van uw ruimte. Hiermee hebben huiseigenaren meer controle over de kwaliteit van het materiaal en kunnen ze kiezen voor hoogwaardige afwerkingen. Aangepaste opties zorgen voor een uniek ontwerp dat kan dienen als centraal punt in de keuken of badkamer. Verwacht tussen de $ 3.000 en $ 7.000 te betalen voor een middelgrote keuken.

Vergunningen

Afhankelijk van uw locatie heeft u mogelijk een vergunning nodig voor het verbouwen van uw keuken of badkamer. Je hebt het waarschijnlijk niet nodig als het verbouwingsproces geen structurele veranderingen met zich meebrengt, zoals het veranderen van de hele indeling of het verwijderen of toevoegen van muren. Hoe dan ook, elke gerenommeerde aannemer zal op de hoogte zijn van alle benodigde vergunningen, die tussen de $ 50 en $ 500 kosten, en deze verkrijgen.

Oude aanrecht verwijderen

Als je een oud aanrechtblad hebt dat je wilt verwijderen, kost het meestal €100 tot €300 extra om het weg te gooien.

Installatie spoelbak en kookplaat

Het toevoegen van een ondergemonteerde kookplaat los van een oven kost je ongeveer $ 500- $ 1.000, en een extra $ 100 tot $ 200 voor elke uitsparing die nodig is om armaturen te huisvesten.

Een gemeten porseleinen gootsteen kost $ 250 tot $ 1.000. Gemeten porseleinen spoelbakken creëren een naadloze look waardoor de spoelbak perfect in het werkblad past. Je kunt echter altijd kiezen voor een gewone metalen spoelbak, of de oude blijven gebruiken.

Kosten van porseleinen aanrecht: doe-het-zelf versus het inhuren van een professional

Een conservatieve schatting voor een middelgrote keuken kan rond de €2.000,- tot €4.000,- liggen als je het meeste werk zelf doet. Dit kan echter gemakkelijk oplopen tot $ 5.000 als u kiest voor hoogwaardige materialen of professionele hulp.

Het inhuren van een professional kan ongeveer €3.000 tot €7.000 kosten voor een middelgrote keuken. De besparingen zijn dus niet zo groot als bij andere projecten voor woningverbetering.

Hoewel doe-het-zelf-projecten aanzienlijke kostenbesparingen kunnen opleveren, zijn ze niet voor iedereen geschikt. Installatie van porseleinen werkbladen vereist tijd en vaardigheden. Een doe-het-zelf-project kan de moeite waard zijn als u vertrouwen heeft in uw capaciteiten en op zoek bent naar manieren om geld te besparen. Het inhuren van een professional is echter de beste keuze als u op zoek bent naar een probleemloze, hoogwaardige afwerking en bereid bent daarvoor te betalen.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook