Kosten voor het verwijderen van een hottub

Hot Tub Removal Costs

De gemiddelde kosten voor het verwijderen van een hot tub variëren van $ 150 tot $ 650. Een hot tub-verwijderingsservice is nodig als deze niet meer functioneert of als huiseigenaren deze willen vervangen door een nieuwer model. Laten we de kosten die gepaard gaan met het verwijderen van een hottub eens op een rijtje zetten.

Hot Tub Removal Costs

Factoren die de kosten voor het verwijderen van een hot tub beïnvloeden

De gemiddelde prijs van een hottub-verwijderingsproject is afhankelijk van de grootte, het type en de locatie van de hottub. Deze factoren bepalen de complexiteit van de verwijdering. Hier zijn alle factoren waarmee u rekening moet houden.

Grootte en gewicht

De grootte van de hottub is een cruciale factor in het verhuisbudget. Sommige aannemers of hottubverhuizers bepalen hun prijzen op basis van de grootte en het gewicht van de tub. Grotere spa's zijn moeilijker te manoeuvreren en vereisen mogelijk gespecialiseerde apparatuur of extra arbeid om ze te verwijderen. Dus hoe groter en zwaarder het is, hoe hoger de uiteindelijke verwijderingskosten.

Type bubbelbad

Iets soortgelijks geldt voor het type badkuip. Inbouw- en bovengrondse kuipen kennen verschillende installatietypes. De eerste worden permanent in de grond geïnstalleerd en gebouwd met beton, glasvezel en andere duurzame materialen.

Aan de andere kant zijn bovengrondse bubbelbaden op zichzelf staande eenheden die op het oppervlak staan. Ze zijn er in verschillende maten, vormen en materialen, inclusief opblaasbare bubbelbaden. De prijzen om ze te verwijderen zijn behoorlijk verschillend:

In de grond geïnstalleerde kuipen hebben de hoogste verwijderingskosten. Ze worden in beton geplaatst en vergen de meeste tijd en moeite. Om nog maar te zwijgen van extra gereedschap zoals boorhamers en zagen. Bij het verwijderen van een bovengronds geïnstalleerde kuip worden de leidingen en elektrische componenten losgekoppeld, het water afgevoerd en de unit gedemonteerd.

Locatie en bereikbaarheid

De locatie en toegankelijkheid van de spa bepalen de complexiteit van de verhuizing. Het verwijderingsproces wordt ingewikkelder als de spa zich op een moeilijk bereikbare plek bevindt, zoals een dak of een achtertuin met beperkte toegang.

Buitenbubbelbaden. Meestal gelegen in achtertuinen, patio's en terrassen. Ze zijn gemakkelijk toegankelijk in open ruimtes, vaak zonder krappe doorgangen of obstakels. Hun arbeidskosten liggen dichter bij het laagste bereik. Hottubs voor binnen. Ze bevinden zich meestal in het gebouw, in een badkamer, kelder of speciale sparuimte. Hottubs voor binnen vormen een uitdagender klus, omdat verhuizers door krappe ruimtes en trappen moeten navigeren.

Arbeidskost

De gemiddelde arbeidskosten voor het verwijderen van een hot tub liggen tussen €100 en €200 per uur. Deze prijs kan variëren, afhankelijk van hoe sommige aannemers hun budgetten bepalen. Ze kunnen per uur rekenen, een vast bedrag hanteren of rekenen op basis van het gewicht van de hot tub. Ook kunnen uw lokale arbeidskosten de uiteindelijke prijs beïnvloeden.

Hot tub-verhuizers kunnen ook een extra vergoeding in rekening brengen als de hot tub de trap op of af moet worden gedragen. Deze extra vergoeding kost tussen de $ 100 en $ 125.

Verwijderingsmethode

In de gemiddelde kosten voor het verwijderen van een hottub zijn de verwijderingsbijdrage al inbegrepen. Sommige aannemers bieden deze service echter niet aan. Huiseigenaren kunnen van het bad afkomen door een afvalcontainer te huren of een plaatselijke afvalverwijderingsdienst in te huren. De gemiddelde kosten voor het inhuren van een afvalverwerkingsdienst om van het bad af te komen, bedragen ongeveer $ 300 tot $ 600.

Extra kosten om te overwegen

Contactors kunnen extra kosten in rekening brengen voor problemen bij het verwijderen van de spa, waardoor de totale kosten stijgen.

Trap

Aannemers kunnen tussen $ 100 en $ 125 in rekening brengen als er trappen betrokken zijn bij het verwijderen van de hot tub. Het verplaatsen van de bovenste trap naar boven en naar beneden vergt extra inspanning, personeel en uitrusting zoals hellingen en veiligheidsuitrusting voor werkgevers.

Verwijdering of verhuizing

Het verwijderen van een bubbelbad van de huidige locatie kost gemiddeld €150 tot €650. Het nationale gemiddelde ligt rond de $350.

Verwijderen verschilt van verhuizen, waarbij huiseigenaren de hot tub van de ene plaats naar de andere op hetzelfde terrein verplaatsen. Deze verhuisservice kost tussen de $ 150 en $ 200. Verhuisprijzen kunnen stijgen als de oppervlakken van de plaats niet vlak zijn en trappen hebben.

Kosten voor het verwijderen van een hot tub: doe-het-zelf versus het inhuren van een professional

Het zelf verwijderen van een hottub is een uitdaging voor huiseigenaren. Aangezien een spa doorgaans tussen de 400 en 900 pond weegt, zijn voor de verwijdering gespecialiseerde verhuisapparatuur en gereedschappen nodig. Het verplaatsen van een spa via trappen, krappe ruimtes en hoeken is riskant en moet door ervaren personen worden uitgevoerd.

Om nog maar te zwijgen: u moet rekening houden met veiligheidsproblemen en risico's die gepaard gaan met het verwijderen van een doe-het-zelf-spa. Van elektrische risico's tot problemen met de riolering en blootstelling aan chemicaliën: het verwijderen van een spa is een veelzijdige taak die qua complexiteit kan variëren op basis van verschillende factoren.

Door spa-verhuizers in te huren, kunnen huiseigenaren persoonlijk letsel of schade aan de hot tub voorkomen. Aannemers kunnen spa's verwijderen en afvoeren met behulp van hun ervaring, apparatuur en personeel. Ze kunnen ze ook naar een andere plaats verplaatsen.

Hoewel het inhuren van professionals kosten met zich meebrengt, worden de risico's en uitdagingen die gepaard gaan met doe-het-zelf-verhuizingen hierdoor beperkt. Als u overweegt de doe-het-zelf-route te volgen, is het van cruciaal belang dat u zich bewust bent van de veiligheidsrisico's en alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen neemt.

Hoe u geld kunt besparen op de kosten voor het verwijderen van een hot tub

Hoewel het verwijderen van een spa een “betaalbare” service is, kunt u op sommige manieren zelfs nog meer geld besparen. Hier zijn enkele tips om geld te besparen bij het verwijderen van de hottub:

Ontvang meerdere offertes. Verzamel offertes van professionele verhuisdiensten en vergelijk ze om de meest kosteneffectieve optie te vinden. U kunt naar verhuisbedrijven zoeken door 'hottubverwijdering bij mij in de buurt' in uw zoekmachine te typen. Controleer donatiediensten. Sommige organisaties bieden mogelijk gratis verwijderingsdiensten aan in ruil voor het doneren van uw spa. Recycle sommige onderdelen. Berg tijdens het demonteren van uw spa onderdelen op die nog in goede staat zijn. Deze onderdelen kunnen worden verkocht of hergebruikt, waardoor mogelijk een deel van de verwijderingskosten wordt gecompenseerd. Andere artikelen in bulk. Plan het verwijderen van de spa zo dat deze samenvalt met de afvoer van andere ongewenste spullen. Zo kunt u besparen op transport- en verwijderingskosten door meerdere diensten te combineren. Kies voor verwijdering buiten het seizoen. Overweeg om de verwijdering buiten het seizoen te plannen, zoals de winter of het vroege voorjaar. Zoek naar gratis weghaaldiensten. Sommige programma's en initiatieven bieden mogelijk gratis vervoersdiensten aan voor grote voorwerpen zoals bubbelbaden. Sommige afvalbeheerbedrijven of recyclingcentra bieden deze service mogelijk op aangewezen inzameldagen.

Kortom

Er zijn veel factoren betrokken bij het verwijderen van de spa. De grootte, locatie en zelfs de indeling van de locatie beïnvloeden de totale prijs van het project.

Hoewel het zelf verwijderen van een hottub “gratis” is voor huiseigenaren, is het raadzaam om aannemers in te huren om de klus te klaren. Bovendien is het proces goedkoop, en tips zoals het verkrijgen van offertes en het kiezen van verhuizingen buiten het seizoen kunnen huiseigenaren helpen geld te besparen.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook