Leuke en speelse meubelideeën voor kinderkamers

Fun And Playful Furniture Ideas For Kids’ Bedrooms

Het is altijd leuk om een ruimte voor de kinderen te versieren. Je kunt kiezen uit heel veel leuke en schattige meubelstukken en veel frisse en speelse kleuren. Tegelijkertijd haal je herinneringen op aan je eigen kindertijd en voel je je weer een kind. Meubels voor kinderen ontwerpen is een gemakkelijke taak. Zeker, het kan heel leuk zijn, maar het is ook een uitdaging: de juiste balans moeten vinden tussen uiterlijk en functionaliteit en alles veilig en gebruiksvriendelijk moeten maken. Vandaag verkennen we de wereld van kinderkamermeubilair, geïnspireerd door sprookjes, tekenfilms, leuke thema's en nog veel meer coole dingen.

Fun And Playful Furniture Ideas For Kids’ Bedrooms

Space inspired bed for boys room

Heb je ooit gedacht dat je naar de maan en verder zou kunnen vliegen, dat je een raket had en het universum zou verkennen? Als kind kan dit heel leuk zijn, vooral met een echte raket in de kamer. Nou, het is geen echte raket, maar eerder een gezellig hoekje in een raket waarin kinderen speelgoed kunnen opbergen in het voortstuwingssysteem en in de trap. De Rocky Rocket is een bewerking van een fauteuil.

Air ballon themed kids bedroom

Fantasy air ballon from circu

Kleine meisjes dromen er ook van om te vliegen en de wereld te verkennen, maar niet in een raket. Voor hen lijkt een heteluchtballon een geschiktere optie. Het is dromeriger en delicater dan een raket. Dit Fantasy Air Balloon-bed zou een van de meest indrukwekkende kinderkamerideeën tot nu toe moeten zijn. Het is een interessante variatie op het ontwerp van het hemelbed, aangepast om te gebruiken als rond bed of als gezellige zithoek.

Mermaid Bed from Circu for a themed beach bedroom

Een ander heel mooi meubelstuk voor kleine prinsessen is het Zeemeerminbed. Het is eigenlijk een rond bed met een frame dat lijkt op een gigantische schelp. Net zoals schelpen de parels binnenin beschermen, beschermt dit bed de kleine prinses die erin slaapt, door haar een comfortabel en knus matras en een warm nachtlampje boven haar hoofd te bieden.

Desk Pirate themed bedroom area

Dit bureau is ontworpen om eruit te zien als een grote haai die op het punt staat alles wat ervoor staat op te eten en is eigenlijk niet zo eng als je zou denken. De haai ziet er best vriendelijk uit en zijn tanden zijn eigenlijk lichtbronnen voor het bureau. Het houten blad heeft een live rand en past bij het hele thema van het bureau.

Pirate kids room theme design

Pirate ship bedroom design

Het haaienbureau zou perfect staan in een kamer met een piratenthema. Het bed zou eruit kunnen zien als een piratenschip met een op maat gemaakte hoofdeindehoes en thematisch beddengoed. De vloer kan worden geverfd zodat deze op water lijkt, of er kan een vloerkleed met dit thema worden gebruikt. Op de muren kon een schatkaart worden getoond. Dit is slechts een van de vele interessante ideeën voor een jongenskamer waaruit je kunt kiezen.

Racing car bed theme

Race car bed in red

Red racing car bed

Raceautobedden zijn erg populair. Ze zijn behoorlijk geweldig en inspireren de kinderen om hun fantasie te gebruiken en daadwerkelijk naar bed te willen gaan wanneer dat hoort. Rood is absoluut de meest populaire kleur voor deze bedden en ze worden vaak gepersonaliseerd met stickers, vinyl en andere details, net als echte raceauto's. Je kunt het bed matchen met een aantal thematische beddengoed en accentkussens.

Space themed bedroom design

Als racen te mainstream is of als vliegtuigen iets zijn waar uw kind dol op is, dan zou u blij zijn te weten dat er ook bedden zijn die bij dit thema passen. Om het nog leuker te maken, kun je de muur achter het bed laten beschilderen met wolken of gebruik maken van op maat gemaakt behang of stickers. Het bed kan gebruikt worden in combinatie met een bijpassend bureau of kast.

Royal Princess Bedroom Design

princess bedroom interior design

Om je kleine meid zich een prinses te laten voelen, heb je niet per se een enorm ballonbed of iets dergelijks nodig. Het blijkt dat je dat kunt doen door simpelweg de juiste stijl te kiezen. Zoek naar vintage meubels met prachtig versierde lijsten, Boheemse Franse ontwerpen en delicaat en ingewikkeld houtsnijwerk. Moderne stukken uit het midden van de eeuw passen precies bij een dergelijk thema. Voeg daar nog een hemelbed en enkele mooie lange gordijnen aan toe en de inrichting is compleet.

Desk area for a teenage bedroom

Teenage daybed area

Het is vaak gemakkelijker om met sets te werken, zodat je geen dingen hoeft te mixen en matchen. Kinderslaapkamersets worden niet altijd bepaald door cartoon-geïnspireerde prints, patronen en grappige vormen. Sommige ontwerpen zijn mooi zonder die dingen. Neem bijvoorbeeld deze combinatie van een wandmeubel met een uitklapbare tafel/bureau en een chique bank die ook als bed gebruikt kan worden. De kleuren zijn warm en delicaat en met de juiste accessoires kan het decor er prachtig uitzien.

Bed and shelves above

Wat stellingkasten betreft, zijn geometrische ontwerpen altijd een goede optie. Ze zijn ideaal voor moderne slaapkamers en kunnen op maat worden ontworpen zodat ze perfect bij de ruimte passen. Voeg wat planken toe boven het bed en laat ze elkaar kruisen, waardoor opbergvakken in verschillende vormen en maten ontstaan.

Teenage bedroom with desk and storage system

Een plank kan ook een bureau aanvullen. De twee kunnen een set vormen zoals in dit geval. De wit en blauwe combinatie is prachtig en perfect als je een nautisch thema in de kamer wilt creëren. Combineer deze met de plank boven het bed voor een samenhangend geheel.

Blue bunk beds room

Stapelbedden zijn erg praktisch omdat ze weinig vloeroppervlak in beslag nemen. Kinderen vinden ze ook interessant en leuk en vinden het leuk om op een ladder te moeten klimmen om het bovenste bed te bereiken. Peuterstapelbedden hebben om veiligheidsredenen zijpanelen en zijn ook toegankelijker en gebruiksvriendelijker dan andere.

Desk and bunk beds system for kids room

Een geweldig alternatief voor stapelbedden is dit type ontwerp. Het onderste bed schuift onder het bovenste bed als het niet nodig is, waardoor er meestal vloerruimte wordt bespaard. Dit ontwerp is eigenlijk iets ruimtebesparender dan traditionele stapelbedden, omdat er voldoende ruimte overblijft voor een plank of opbergkast boven de bedden.

Loft bed with desk under

Een andere ruimtebesparende combo is hier te zien. Dit is een hoogslaper met een bureau eronder en de twee kunnen indien nodig onafhankelijk van elkaar worden gebruikt. Dit is een goede oplossing voor een kleine slaapkamer. Door het bed boven het bureau te plaatsen, bespaart u ruimte en ontstaat er meer speelruimte.

Loft bed with sofa under

In plaats van een bureau onder het bed is het ook mogelijk om daar een kleine bank of een opbergkast te plaatsen. U kunt ook profiteren van het bedplatform en haken aan de onderkant bevestigen voor zaken als kleding, tassen, sportartikelen en andere dingen.

Loft bed designed for kids room

Niet alle stapelbedden hebben dezelfde structuur of stijl. Deze twee zijn zo ontworpen dat ze elk hun eigen opbergkast hebben. Ze zijn niet op elkaar uitgelijnd, maar asymmetrisch zodat beide opbergruimtes tegelijkertijd kunnen worden gebruikt. De bedden beslaan een hele muur.

Room system for teenage area

Het basisconcept van het stapelbed kan worden aangepast om ruimte te besparen, zelfs als een eenpersoonsbed nodig is. Het bed kan op een platform verhoogd worden, maar de ruimte eronder kan open gelaten worden. Hierdoor kun je daar een opbergmeubel laten plaatsen en bespaar je ruimte in een ander deel van de kamer.

Pink girl loft system for bedroom

Er zijn verschillende manieren om opbergruimte in het ontwerp van een stapelbed te integreren. Een optie is om opbergruimte toe te voegen onder het onderste bed of aan de zijkant. In dit geval werd aan de ene kant een set open planken in het frame geïntegreerd, terwijl aan de andere kant van de bedden een trap met opbergruimte in de trap werd toegevoegd.

Boys themed room design

Een stapelbed kan op maat worden ontworpen en in een groter wandmeubel worden ingebouwd. Ze kunnen een hoek van de kamer in beslag nemen, zoals hier weergegeven. Het bovenste bed wordt rechts langs de muur geplaatst en het onderste bed links tegen de muur. Hierdoor blijft er voldoende ruimte over voor een grote wandkast en een plank.

Loft bed system with yellow accents

Hier ziet u een andere manier om veel opbergruimte in de kinderkamer te creëren. In plaats van een klassiek stapelbed werd één van de bedden bovenop een opbergkast geplaatst en een ander aan de zijkant. Een ladder biedt toegang tot de hoogslaper.

Orange space saving bedroom system for kids room

Dit is nog een voorbeeld van het alternatieve systeem dat we eerder noemden. In plaats van een hangend bed is dit systeem voorzien van een bed dat onder een ander bed kan worden geschoven. Bovendien bevinden zich onder de bedden ook twee opberglades. Daarboven is voldoende ruimte voor een serie wandplanken.

Bunk beds for teenage room

Stapelbedden zijn de optimale keuze voor kleine kamers die door twee of meer kinderen worden gedeeld. In plaats van alle beschikbare vloeroppervlakte in beslag te nemen met bedden, kunt u met deze optie meer opbergruimte, een bureau, wandplanken en andere elementen toevoegen die in een klassieke omgeving niet mogelijk zouden zijn geweest.

Canopy bed for a little princess

Girl Canopy Bed

Een hemelbed is een cruciaal meubelstuk als je een ruimte eruit wilt laten zien als een prinsessenhol. De overkapping kan aangepast worden aan een bepaald thema. Sinds de film Frozen uitkwam, kan dit een terugkerend thema zijn in veel interieurontwerpen. U kunt posters en stickers gebruiken om bestaand meubilair en de muren te versieren, terwijl het bed kan worden voorzien van een lichtblauw hemelgordijn.

Bed with headboard storage

Hoewel sprookjes en tekenfilms geschikte thema's kunnen zijn voor de kamer van kleine meisjes, heeft de kamer van een tienermeisje iets anders nodig. In zo'n geval is er zelden sprake van een thema. Het ontwerp is eenvoudig en fris en kleuren spelen een belangrijke rol in de algehele sfeer en uitstraling. Dat geldt ook voor prints en patronen.

White painted brick for kids bedroom

Het is belangrijk om kinderen en tieners de mogelijkheid te bieden de inrichting van hun kamer aan te passen. Dit kan gedaan worden door een fotowand te creëren waar ze hun kunstwerken, foto's, posters en andere dingen kunnen tentoonstellen. Laat ze deze dingen op een stijlvolle manier tentoonstellen in plaats van ze te verstoppen of op een onhandige manier aan de muren en deuren te plakken.

Urban teenage bedroom room in black and red

Tienerkamers worden vaak gekenmerkt door dramatische kunstwerken en sterke kleurcontrasten. Het is eenvoudig genoeg om al deze elementen op een harmonieuze manier te gebruiken en een decor te vermijden dat te grafisch of vermoeiend is voor de ogen.

Teenage bedroom designKleuren zijn belangrijk voor elk type interieurontwerp en inrichting, maar als er kinderen bij betrokken zijn, hebben kleuren de neiging centraal te staan. Sterke kleuren zoals rood, groen of blauw worden onderdeel van het ontwerp en moeten onder controle blijven, dus overweeg ze te gebruiken in de vorm van een accentmuur, een vloerkleed, een set gordijnen of kunstwerken.

Bedroom for kids design

Gebruik meubels om de verschillende ruimtes in de kinderkamer van elkaar te scheiden. Een kast kan bijvoorbeeld het slaapgedeelte scheiden van het bureau, waardoor er een onderscheid ontstaat tussen de ruimte die comfortabel en ontspannend is en de ruimte waar huiswerk wordt gemaakt of waar kunstprojecten worden gemaakt.

Sail themed room for kids

Je kunt een thema in het ontwerp van de kamer verwerken, zonder dat het te opvallend wordt. Een nautisch thema kan bijvoorbeeld worden weergegeven op elementen als het beddengoed, de kunstwerken, decoraties, meubelbeslag en andere kleine details die op het eerste gezicht niet opvallen.

Spiderman themed boy room

Sommige thema's zijn bedoeld om op te vallen. Het is bijvoorbeeld onmogelijk om een slaapkamer met een Spiderman-thema te hebben zonder dat dit duidelijk is. Alleen al de rood-blauwe combinatie is zeer suggestief. Voeg daar het logo en andere symbolische elementen aan toe en je krijgt een heel gedurfd ontwerp.

Kids workspace area

Eenvoud kan op zijn eigen manier charmant zijn. Een strak en fris ontwerp betekent niet dat de sfeer steriel zou zijn en geen enkele vorm van maatwerk zou hebben. Je kunt de ruimte nog steeds personaliseren, maar op een andere manier, verfijnder en eleganter.

Nursery Crib Boat Shape

Kinderkamers zijn anders. Je moet alle keuzes zelf maken, omdat je de baby niet echt bij het hele ontwerpproces kunt betrekken. Meestal ligt de nadruk op functionaliteit, dus zorg ervoor dat er voldoende opbergruimte is voor luiers, lotions en andere dingen en dat ze allemaal handig geplaatst zijn.

Cute nursery design

Het is praktisch om opberglades of planken direct naast het wiegje te hebben. Eigenlijk is dit een ontwerp met een ingebouwd opbergvak. Door de combinatie kun je gemakkelijk een servet of speeltje pakken zonder veel te hoeven bewegen. Je kunt het blad zelfs als commode gebruiken.

Shared bedroom for girls

Gedeelde slaapkamers zijn lastig in te richten, vooral als de kinderen verschillende stijlen hebben en andere dingen willen. In plaats van een tweedeling te creëren tussen de ene helft van de kamer en de andere, moet je proberen het middelpunt te vinden en een ontwerp te bedenken waar beide kinderen dol op zijn.

Teenage bedroom decor

Wanneer de kinderen groter worden, kun je ze niet meer zien als baby's die kleurrijke kamers en grappig speelgoed nodig hebben, maar kun je ze meer als volwassenen behandelen. Richt de slaapkamer opnieuw in om er volwassener uit te zien. Kies kleurencombinaties die niet het altijd populaire roze of blauw bevatten en gebruik iets anders, zoals geel of turkoois.

Drop down bed from wall for small spaces

Space saving bed storage on wall

Living room that can be turned into a kids room

Naarmate kinderen ouder worden, beginnen ze meer te socialiseren, vrienden te krijgen en met anderen om te gaan. Ze willen dat hun kamer meer is dan alleen een bed en een bureau. Overweeg dus een opklapbed in plaats van een klassiek bed dat gemakkelijk kan worden verborgen om ruimte te maken voor een bank of een sectionaal bed. Gebruik daarnaast elegante kleuren en texturen en denk aan decoraties die er chic uitzien.

Bunk wall system for small spaces

In plaats van een opklapbed kun je kiezen voor een ander systeem dat beter bij de setting past. Vervang bijvoorbeeld de stapelbedden door twee bedden die opklapbaar zijn en verdwijnen in een wandmeubel. Het is vrijwel hetzelfde systeem als dat van het Murphy-bed, maar is aangepast voor meerdere eenpersoonsbedden.

Space saving furniture for small spaces

Sofa that can be turned into a bed

Dit innovatieve systeem is een andere geweldige optie om te overwegen. Het bed en de bank zijn hetzelfde meubelstuk. Het bed kan indien nodig worden opgetild en verborgen in de rugleuning van de bank.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook