Woonkamermeubelideeën voor elke interieurstijl

Living Room Furniture Ideas for Any Style of Décor

Ongeacht uw persoonlijke gevoel voor stijl, u heeft waarschijnlijk een woonkamer die dient als verzamelplaats voor uzelf, uw gezin en/of uw vrienden en gasten. Deze maar al te belangrijke ruimte is een perfecte plek om uw huisstijl te laten zien, of u nu de voorkeur geeft aan een moderne, minimalistische, traditionele, bohemien of eclectische stijl. In dit artikel vindt u tal van meubelideeën voor uw woonkamer.

Living Room Furniture Ideas for Any Style of Décor
spanish-mid-century-living-room

Boheemse ("Boho-Chique") woonkamer

boho-chic living-room-furniture-design-ideas

boho-chic living-room-furniture

Gedurfde kleuren en een verscheidenheid aan patronen en texturen passen in een boho-chique woonkamer. Een aangename mix van warme en koele tinten is altijd goed om een gastvrije en vriendelijke ruimte te creëren. Ook het gebruik van onconventionele decoratiestrategieën, zoals het hoger ophangen van kunstwerken dan ‘normaal’ of het aanbrengen van behang op een fotowand, helpt om een levendige, onverwachte en verfrissende Boheemse ruimte te creëren.

Kustwoonkamer

coastal-living-room-sand-inspired-tones

coastal-living-room-design

De kleuren van de kust zijn niet moeilijk te vinden, maar als je ze strategisch gebruikt in een woonkamer aan de kust, heb je goed oog en gevoel voor de natuur nodig. Natuurlijke voorwerpen, zoals drijfhout, kunnen de plaats innemen van beeldhouwwerken en kunstwerken. Veel op zand geïnspireerde tinten met vleugjes zeeblauw zorgen voor een rustgevend effect. En vergeet niet het meubilair in de woonkamer in een hoek te plaatsen, zodat u het uitzicht vanuit het raam kunt bewonderen en ervan kunt genieten … zelfs als u niet aan de kust zelf woont. {Gevonden op Michaelgimber}.

Eigentijdse woonkamer

contemporary-living-room-with-clean-lines

neutral-tones-and-clean-lines-for-contemporary-living

Neutrale tinten en strakke lijnen vormen een mooie basis voor de eigentijdse woonkamer. Het meubilair moet eenvoudig zijn en typisch in een rechte hoek zijn gerangschikt, omdat deze stijl een lineaire structuur en orde omarmt. Een goed verzorgde collectie en voldoende witte ruimte zijn twee must-dos bij het ontwerpen en inrichten van uw eigentijdse woonkamerinrichting.

Cottage woonkamer

cottage-style-living-rooms

plates-on-wall-cottage-living-room

Woonkamers in cottage-stijl hebben veel speelruimte – voor een strandachtige cottage-sfeer kunt u kiezen voor ‘lichte, natuurlijke’ details, zoals witgekalkte plankenwanden en zachte, neutraal gestoffeerde meubelstukken. Of u kunt kiezen voor kleurrijk en eenvoudig, met een mix van binnen- en buitenartikelen (bijvoorbeeld een bank met een houten bank, sierkussens met bloemen en graanzakken). Ontspannen en comfortabel is de naam van het spel voor cottage-stijl. {Te vinden op corynnepless}.

Eclectische woonkamer

Eclectic-narrow-Living-Room

Eclectic-Boho-Living-Room

Een eclectische inrichting in een lange, smalle woonkamer zorgt voor veel persoonlijkheid zonder dat de ruimte krap aanvoelt. Op dezelfde manier geschaalde meubels (bijvoorbeeld de bank, fauteuil, extra grote getufte poef en ronde spiegel met dikke lijst op de foto hierboven) zorgen voor balans en proporties. Gemengde stukken met vergelijkbare details, zoals tufting op de Chesterfield-bank en gestoffeerde poef, creëren samenhang zonder 'matchy' te zijn. {Te vinden op vintagechandeliers en thoughtfromalice}.

Franse landelijke woonkamer

french-country-living-room-furniture

french-country-decor-accents

Meubels in een Franse, landelijke woonkamer bevatten meestal een mix van gedurfde en meer ingetogen tinten, neutrale kleuren en patronen. De ronde meubelruggen en -poten balanceren de statige stukken. Overweeg om sierkussens met ruches te kiezen, of te kiezen voor stukken verweerd hout, en wees niet bang om een of twee meubelstukken in een hoek te plaatsen.

Industriële Woonkamer

how-to-achieve-industrial-living-style-through-furniture

Exquisite-Industrial-Living-room-furniture

Een grote eigentijdse sectionele bank in een neutrale tint en veel neutrale grijs- en houttinten zorgen voor een uitnodigende industriële woonkamer. De integratie van een textuurpoef en verlichting met interessante lijnen zijn ideeën voor details die de industriële sfeer echt naar voren brengen. Wij houden ook van een zichtbare muur en versleten leer!

Moderne woonkamer uit het midden van de eeuw

modern-mid-century-living-room

mid-century-modern-living-furniture

Niets straalt moderniteit uit het midden van de eeuw uit, zoals houten lambrisering en karakteristieke loungestoelen. In de moderne woonkamer uit het midden van de eeuw creëert een ingebouwde bank een uitnodigende en indrukwekkend stijlvolle toets. Of creëer een gezellige gespreksruimte met enkele stoelen uit het midden van de eeuw aan een lage salontafel. Houd accessoires vol persoonlijkheid, maar toch simpel.

Minimalistische woonkamer

minimalist-living-room-furniture

creating-a-minimalist-living-room

De sleutel tot het creëren van een succesvolle, minimalistische woonkamer is om zorgvuldig na te denken over je levensstijl, wat je uit je ruimte wilt halen, en vervolgens achteruit te werken bij het selecteren van de minimale items die volledig aan die behoeften voldoen. Eenvoudige, duidelijke lijnen, minder maar grotere (en impactvolle) kunstwerken of muurdecoraties, en zeer eenvoudige silhouetten van verlichtingsarmaturen zijn de sleutelwoorden.

Marokkaanse woonkamer

moroccan-living-room-with-desk-area-and-window-seating

bold-orange-wall-moroccan-style

Architectonische kenmerken zoals bogen, zichtbare houten balken aan het plafond of kastdeurroosters kunnen en moeten worden benadrukt in een Marokkaanse woonkamer. Traditioneel spelen warme rode, oranje en gele tinten een grote rol in de Marokkaanse stijl; Dit betekent echter niet dat de Marokkaanse woonkamer alleen in die tinten ingericht hoeft te worden. Gebruik ze in grote of kleine hoeveelheden voor een uitnodigende ruimte.

Rustieke woonkamer

perfect-rustic-furniture-for-living-room

white-sofa-rustic-accent-for-living-room

Om een rustieke woonkamer te creëren, kies je voor warme, versleten houten stukken (verouderde of verouderde houtafwerkingen zijn beschikbaar als je geen authentiek versleten stuk kunt vinden), textuurtextiel zoals jute of linnen, en comfortabele gestoffeerde stukken om bezoekers uit te nodigen. inzinken en een tijdje blijven.

Spaanse Woonkamer

great-spanish-living-room-design

Braverman. Marc Appleton Architects.

Naast het uiterlijk en het gevoel van een Spaanse stijl met kleipannendaken en wit stucwerk, overweeg dan een modernere versie door de toespelingen van de Spaanse stijl op te pikken. Boogramen of deuropeningen, ingebouwde boekenkasten met gebogen details en smeedijzeren lampen zijn perfecte manieren om de Spaanse stijl levend te houden in uw woonkamer. Bovendien helpen witte of ivoorkleurige muren de zichtbare houten balken aan het plafond te benadrukken, een mooi onderdeel van deze specifieke stijl.

Zweedse (Scandinavische) woonkamer

under-the-stairs-scandinavian-decor

Scandinavian-living-room-furniture

Eenvoudig meubilair, eenvoudig geplaatst, is de sleutel tot een mooie Scandinavische woonkamer. Naast witte muren, strakke lijnen en goed bewerkte accessoires en kunstwerken. Maak je geen zorgen over het zo veel vullen van de ruimte, maar concentreer je er in plaats daarvan op om elk stuk op zichzelf een belangrijke rol te laten spelen: het vloerkleed, het interessante meubilair met poten, eenvoudige verlichting en misschien zelfs een paar planten.

Traditionele Woonkamer

traditional-living-room-furniture

traditional-living-room-furniture-tripod-lamps

Traditionele woonkamerontwerpen bevatten een mooie mix van lijstwerk (plafond, stoelrail, open haard en plint bijvoorbeeld) en veel luxe ogende gestoffeerde meubels. Creëer verschillende aparte gespreksplekken wanneer de ruimte het toelaat, zodat de grotere traditionele ruimte kleinschaliger en vriendelijker aanvoelt, omdat deze stijl neigt naar formaliteit.

Tropische Woonkamer

wicker-coffee-table-living-room

tropical-themed-living-room
Bladeren, handpalmen en meer bladeren voegen onmiddellijke kleur en visuele interesse toe aan een tropische woonkamer. Zorg ervoor dat meubels licht aanvoelen, met lichte stoffen of materialen zoals rieten, voor een luchtige en ontspannen sfeer. En omarm een vleugje aardetinten, zoals een paar kleikleurige lampen of een paar gele kussens.

Toscaanse woonkamer

tuscan living room, living room, tuscan style

tuscan-living-room-with-faux-gold-walls
Warme, bronsachtige kleurtinten, luxe meubels en sierlijke details zijn componenten die u moet zoeken en integreren in een Toscaanse woonkamer. Het hout moet middelmatig tot donker zijn, en bijpassende karpetten zijn altijd een goed idee.

Vintage woonkamer

elegant-vintage-living-room-furniture

vintage-living-room-furniture

Gevonden stukken, gebruikte stukken, vintage stukken – hoe je ze ook noemt, een woonkamer in vintage-stijl heeft de neiging een benaderbare, ontspannen uitstraling uit te stralen, alleen maar omdat imperfecties en enigszins niet bij elkaar passende stukken worden omarmd en genoten. Zorg op zijn minst voor een los kleurenpalet om de ruimte overzichtelijk te houden, en breng natuurlijk licht en witte ruimte in balans met vintage details om de kamer een geslaagde stijl te geven.

Als je onze pagina leuk vindt, deel hem dan met je vrienden & Facebook