Mikä on Mudroom? Tarkempi katsaus suunnitteluun ja toimivuuteen

What is a Mudroom? A Closer Look at the Design and Functionality

Mudohuoneet ovat siirtymätila kotiemme sisä- ja ulkotilojen välillä. Nämä tilat jäävät toisinaan huomiotta design-elementteinä modernissa sisustuksessa, mutta niillä on keskeinen rooli sisätilojemme järjestyksen ja siisteyden ylläpitämisessä. Vaikka termi "mutahuone" on suhteellisen uusi, ulko- ja sisätilojen välisen siirtymäalueen käsite on rikas historia ja perinne.

What is a Mudroom? A Closer Look at the Design and Functionality

Mutahuoneen historia

Varhaisessa historiassa maatila- ja kartanoissa oli usein eteisiä tai sisäänkäyntialueita, jotka toimivat esteenä sisä- ja ulkoympäristön välillä. Siirtomaa-amerikkalaiskodeissa oli eteisauloja tai säilytyshuoneita, jotka palvelivat samaa tarkoitusta. Maalaismaisissa maalaistaloissa oli takahuone, jossa maanviljelijät riisuivat likaiset vaatteensa ja mutaiset saappaansa ennen kuin menivät koteihinsa.

Mudoot ilmestyivät ensimmäisen kerran nykyaikaisiin koteihin 1900-luvun puolivälissä, kun kodeista tuli enemmän lokeroitua. Termiä "mutahuone" käytettiin kuvaamaan tämän siirtymäalueen erityistä tehtävää.

Mikä on Mudroom?

Mudoot ovat nykyään vakiovarusteena monissa kodeissa. Ne sijaitsevat tyypillisesti lähellä kodin takasisäänkäyntiä. Mudohuoneet on suunniteltu erittäin toimiviksi, ja niissä on säilytystilaa mutaisille varusteille sekä matoille, jotka auttavat estämään mudan ja veden kulkeutumisen talon muualle. Säilytyselementit, kuten koukut, penkit, kuutiot ja kaapit, tarjoavat paikan märille ja mutaisille ulkoiluvaatteille ja -varusteille.

Mudoot ovat nousseet tärkeäksi osaksi sisustussuunnittelua. Niillä on usein sama esteettinen tyyli kuin muualla talossa. Värit, materiaalit ja kalusteet, muiden sisustuselementtien ohella, voivat auttaa mutahuonetta sulautumaan muuhun taloon.

Mudroomin elementtejä

Mudroom design

Jokainen koti on ainutlaatuinen, samoin kuin mudroom-tila. Käytä mutahuonettasi parantaaksesi kotisi toimivuutta, järjestystä, mukavuutta ja esteettistä tyyliä.

Säilytysvaihtoehdot – Toimivissa mudissa tulisi olla säilytystilaa ulkoiluvaatteille, kengille ja asusteille. Säilytysratkaisut, kuten kaapit, tarjoavat suljetun säilytystilan, jotta kaikki varusteesi pysyvät sisällä ja tilaa ei näytä sekavalta. Avoin säilytystila, kuten hyllyt ja hyllyt, tarjoaa nopean pääsyn, mikä on hyvä usein käytetyille tavaroille. Muita säilytysvaihtoehtoja ovat koukut laukkuja ja takkeja varten sekä korit/laatikot pitämään pienet tavarat järjestyksessä. Vapaasti seisovat säilytyselementit, kuten naulakot, tarjoavat toisen hyödyllisen säilytysvaihtoehdon. Kestävä lattia – Valitse kestävä lattiavaihtoehto, joka on helppo puhdistaa ja huoltaa ja kestää kosteutta. Hyviä vaihtoehtoja mudroom-lattialle ovat laatta, luonnonkivi, betoni, LVP tai tiili. Istuinvaihtoehdot – Mutapenkki tai erityinen istuin, jossa on pehmustettu tyyny, luo mukavan tilan, jossa ihmiset voivat riisua kenkänsä. Lisävarusteet, kuten säilytyspenkki, tarjoavat lisäistuimia ja ylimääräisen piilotetun säilytyslokeron alla. Matto – Matto on välttämätön, jos haluat suojata kestävää lattiaa ja pitää ulkopuolisen lian mudroom-alueellasi. Pieni matto oven edessä tai mutahuoneen poikki ulottuva juoksulenkki auttaa puhdistamaan kengät ja keräämään kotiisi kulkeutuvan lian. Valitse matot, jotka imevät kosteutta, ovat helposti puhdistettavia ja kestäviä. Valaistus – Varmista, että koko mudahuoneessa on riittävästi ylävaloa huoneen turvallisen ja helpon käytön varmistamiseksi. Haluat ehkä asentaa tietyn tehtävävalaistuksen tietyille alueille, kuten peilien tai istuimien lähelle, tiettyjen tehtävien suorittamiseksi. Peilit – Saatat joutua asentamaan peilin, joka on hyödyllinen lopputarkastuksessa ennen kuin lähdet kotoa. Peilit lisäävät myös visuaalista vetovoimaa ja valoa mutahuoneessa. Tiskiallas tai pesuallas – Tiskiallas on hyödyllinen, vaikkakaan ei välttämätön elementti mutahuoneessa. Tämä on täydellinen tila lian pesemiseen käsistä, jaloista ja työkaluista ennen kotiin tuloa. Tuuletus – Jotta alueella ei esiinny ummehtunutta hajua ja hometta, on hyödyllistä varustaa ilmanvaihto tuulettimilla tai ylimääräisillä tuuletusaukoilla. Tämä on erityisen hyödyllistä kosteissa ympäristöissä. Koriste-elementit – Koristeet eivät ole välttämättömiä mutahuoneessa, mutta ne voivat muokata tilaa ja tehdä siitä houkuttelevamman. Harkitse vaihtoehtoja, kuten seinätaidetta ja sisustusta, jotka sopivat kotisi tyyliin. Seinätaide, kuten liitutaulukuvat, voi myös lisätä toimivuutta huoneeseen. Lisää ruukkukasveja tai roikkuvia kasveja yhdistääksesi mutatilan saumattomasti ulkotiloihin.

Mudroom vaihtoehdot

On edelleen tapoja saavuttaa mutahuoneen toimivuus, vaikka sinulla ei olisi tilaa tai budjettia erilliselle mutahuoneelle.

Mudroom Closet

Yksi helpoimmista asioista on luoda mudroom kaappi. Valitse ulko-oven lähellä oleva vaatekaappi kenkien, takkien, hihnan ja muiden ulkoiluvarusteiden säilytyspaikaksi. Lisää säiliöitä ja kuutiota säilytystilan maksimoimiseksi. Varusta se sisäpuolella matolla, jotta se on helppo puhdistaa.

Mudroom Kaappi

Ota ylimääräistä kaappitilaa mieluiten oven läheltä ja käytä sitä ulkokäyttöön. Tämä on loistava tapa pitää likaiset saappaat piilossa.

Seinäkoukut Ja Cubbies

Koukut sopivat hyvin laukkuihin, reppuihin, avaimiin ja kevyisiin takkeihin. Lisää cubbies, niin sinulla on mutahuone, joka on varustettu käsittelemään kaikkia ulkoiluvarusteitasi. Cubbiesin sijaan voit myös käyttää koreja varusteidesi järjestämiseen.

Matto Ja Hylly

Voit vähentää mudroom-tilaasi mattoon ja hyllyyn, jos sinulla on vähän tilaa. Maton avulla ihmiset voivat pyyhkiä jalkansa, ja hylly tarjoaa nopean säilytyksen.

Portaikko Nook

Portaikkonurkkaukset voivat toimia mutahuoneina, jos niissä on säilytystilaa, kuten hyllyjä, koukkuja ja koukkuja. Jos sinulla on tilaa, ota mukaan yksinkertainen jakkara tai pieni penkki kenkien pukemista varten. Lisää pieni valo tehdäksesi nurkasta käyttökelpoisemman ja kutsuvamman.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook