Wainscoting-ideoita: miten saada erottuva ilme

Wainscoting Ideas: How to Get a Distinctive Look

Laakerointiideat ovat erinomainen tapa visualisoida laatoitus sisätiloihin. Wainscoting on koristeellinen seinäpanelointi, joka antaa huoneille erottuvuutta ja houkuttelevuutta. Tässä verhoiluideoiden tutkimisessa sukeltaamme tapoihin, joilla voit käyttää tätä arkkitehtonista ominaisuutta huoneen määrittelemiseen. Koska päällysteillä on huomattava kyky muuttaa mitä tahansa tilaa, voit käyttää sitä antamaan jokaiselle huoneelle eleganssia, charmia ja luonnetta. Laatikointi on myös käytännöllinen. Se voi suojata seiniä arjen kulumiselta, joten se sopii erinomaisesti vilkkaaseen liikenteeseen ja lastenhuoneisiin.

Wainscoting Ideas: How to Get a Distinctive Look

15 Wainscoting-ideaa

Inspiroidu kaikista tavoista, joilla voit hyödyntää tätä viehättävää seinäominaisuutta, pohtimalla ainutlaatuisia tapoja, joilla muut ovat sisällyttäneet sen koteihinsa.

1. Double Picture Frame Wainscoting

Double Picture Frame WainscotingPilari

Kaksinkertaisessa kuvakehyksessä on kahden kokoisen kuvan kehystys makusi mukaan. Tämän tyylinen päällyste tuo tilaan visuaalisesti houkuttelevan ja tasapainoisen ilmeen. Tässä kylpyhuoneessa se on ihanteellinen tapa kehystää tyylikäs kylpyamme.

Kylpyhuoneen päällysteet tuovat eleganssia ja toimivuutta niiden huomiotta jätettyyn tilaan.

Käytä massiivipuuta tai vaneria seinän alaosassa ja päällystä se sitten kiiltävällä maalilla suojellaksesi seinät kosteudelta ja vesiroiskeilta, jotka ovat yleisiä kylpyhuoneissa.

2. Tummat seinät ja valkoinen lakanat

Dark Walls and White WainscotingTimber Trails -kehitysyhtiö

Timber Trails Development Company valitsi hiilenharmaat seinät kontrastiksi korkean valkoisen päällysteen kanssa. Tumman värin ja vaalean päällysteen yhdistäminen on visuaalisesti näyttävä valinta, joka voi muuttaa huoneen.

Saadaksesi dramaattisimmat ulkoasut, valitse kontrastiväri, kuten syvän sininen, antrasiitti tai tunnelmallinen munakoiso. Valkoinen päällyste tasapainottaa tummaa väriä, jotta se ei ole ylivoimainen.

3. Wainscoting taustakuvalla

Wainscoting with WallpaperCarlton Edwards

Laajennusten ja tapettien yhdistäminen luo rinnakkain erilaisia tekstuureja ja syvyyksiä. Tapetti ja paneelit tarjoavat monia kuvio- ja värivaihtoehtoja. Tämä yhdistelmä avaa esteettisten mahdollisuuksien maailman perinteisestä nykyaikaiseen ja missä tahansa siltä väliltä.

Valitse rohkea geometrinen tapetti tai romanttinen kukkakuvio ja yhdistä se yksinkertaisiin lakanatyyliin, kuten laudatyyliin, tähän Carlton Edwardsin kylpyhuoneeseen. Wainscoting on käytännöllinen valinta tapetin kanssa, koska se suojaa herkkää paperia naarmuilta ja naarmuilta.

4. Laatat korkeilla seinillä

Wainscoting on Tall WallsL. Lumpkins Architect, Inc.

Wainscoting on erinomainen tapa rikkoa korkean seinän avaruus. L. Lumpkin käytti litteää paneelilevyä rikkoakseen tämän Westwayn eteisen korkeat seinät. Tämä päällyste ei estä korkeita kattoja, mutta antaa silmälle kontekstin tilan ymmärtämiseen.

Laatikon korkeus riippuu tilan suunnittelunäkemyksestäsi. Täysseinän pinnoite virtaviivaistaa tämän huoneen ulkoasua samalla, kun se tekee siitä mielenkiintoisen.

5. Natural Wood Wainscoting

Natural Wood WainscotingShelley Kirsch Sisustussuunnittelu ja sisustus

Luonnonpuuhelmitaulu on monipuolinen sisustuselementti, joka tuo sisätiloihin maalaismaista ja lämmintä estetiikkaa. Kapeine lankuineen ja uriineen helmilaudoitus on suosittu valinta moniin huoneisiin, kuten kylpyhuoneisiin, keittiöihin ja mudahuoneisiin.

Puulevy on erityisen ihana tässä Shelly Kirschin taide- ja käsityöesityksessä. Hän käyttää luonnonpuuta täydentämään sekamateriaalista valmistettua lattiaa ja lautakattoa. Jos pidät petsi- tai lakkapinnoitteista, käyttämäsi puun tulee olla korkealaatuista. Luonnonpuuhelmilevy valmistetaan tyypillisesti lehtipuusta, kuten tammesta tai vaahterasta, tai havupuusta, kuten männystä.

6. Lastenhuoneiden päällysteet

Wainscoting for Children’s RoomsGodrichin sisätilat

Lastenhuoneen kattoverhoilu voi olla käytännöllinen ja miellyttävä esteettinen valinta. Se tarjoaa useita etuja, mukaan lukien kipsilevypintojen lisääntyneen kestävyyden. Kun valitset päällystemateriaalia, tunnista ne, jotka kestävät kulumista ja repeytymistä. Tyypillisesti puu- ja vaneripinnat kestävät naarmuja ja naarmuja paremmin kuin valokuvakehykset, jotka jättävät kipsilevyn tasaisen pinnan näkyviin.

Lastentilojen päällysteet ovat myös hyvä tilaisuus integroida sisäänrakennettuja osia, kuten hyllyjä, kirjahyllyjä ja kaappeja.

7. Tumma lakanat

Dark WainscotingLaatua suunnittelemalla kodin remontit

Tumma lakanat on rohkea ja odottamaton valinta, joka antaa jokaiseen huoneeseen välitöntä draamaa. Ensisijainen hyöty on sen luoma silmiinpistävä kontrasti. Käytä tummansinisiä, vihreitä, mustia ja harmaita saadaksesi suurimman vaikutuksen. Tämä värivalinta on tapa käyttää päällysteitä luodaksesi päivitetty ja moderni ilme ja ankkuroi samalla tyylin menneisyyteen. Yhdistä tumma lakanat täydentävään tummaan koristeluun vahvistaaksesi ilmettä.

Tumma lakanat vaativat enemmän huoltoa, koska siinä näkyy helpommin hankausta ja naarmuja kuin vaaleassa. Valitse korkealaatuinen, kiiltävä maali antaaksesi seinällesi parhaan suojan.

8. Wainscoting mudroomissa

Wainscoting in a MudroomKartanon työt

Nykyaikaiset mutahuoneet ovat kaikki tiloja kirjalaukuille, saappaille, takkeille ja lemmikkitarvikkeille. Wainscoting mutahuoneessa on tyylikäs tapa antaa tälle alueelle lisää kestävyyttä ja toimivuutta.

Tässä Manor Worksin mutahuoneessa he käyttivät päällystettä kankaana koukkujen, hyllyjen ja kenkäsäilytysten yhdistämiseen. Yksi yksinkertaisimmista päällysteistä on maalattu helmitaulu. Vanerilevyt ovat edullisia, mutta houkuttelevia ja kestäviä. Maalattu vanerinen beadboard näyttää hyvin paljon aidolta lankutyyliltä murto-osalla hinnasta.

9. Wainscoting yhteyspisteenä

Wainscoting as a Focal PointFrancisco Javier Ferrera Sánchez

Yhdelle seinälle polttopisteen luomiseen käytettävä päällyste on tehokas suunnittelustrategia. Se toimii kauniisti tässä Francisco Sanchezin skandinaavistyylisessä makuuhuoneessa. Siinä hän ohjaa seinän avulla silmän sänkyyn. Maalattu päällyste kehystää sängyn ja antaa yksinkertaiselle tyylille lisää näkyvyyttä. Polttopisteseinä toimii parhaiten seinällä, joka luonnollisesti kiinnittää katseen, tai seinällä, joka tukee suurta huonekalua, kuten sänkyä tai sohvaa.

10. Wainscoting portaissa

Wainscoting on StairwaysCharlestonin rakentaminen ja kehittäminen

Portaat ovat vilkasta liikennettä, ja ne ovat usein vieraiden ensimmäisiä paikkoja. Portaiden vuoraus on tapa luoda visuaalista vaikutelmaa ja parantaa portaikkojen seinien suojausta. Portaiden päällysteiden korkeus ja sijoitus on sinun.

Valitse päällysteen korkeus kattoon nähden. Matala ja korkea katto lyhentää tilaa visuaalisesti. Korkea pinnoite antaa huoneelle korkeamman ilmeen.

11. Tone-on-Tone Wainscoting

Tone-on-Tone WainscotingHeidi Caillier Design

Saman värin käyttäminen seinissä ja päällysteissä antaa huoneelle modernin ilmeen samalla kun se pohjautuu historialliseen tyyliin. Vaikka se ei anna sille normaalia paneeliin liittyvää kontrastia, se on erityisen tehokas, kun yhdistät sen muihin kontrastielementteihin. Heidi Caillier tekee tämän kylpyhuonesuunnittelussaan silmiinpistävissä kullanvärisillä lampuilla, jotka ponnahtavat tummanharmaata taustaa vasten. Tämä päällystetyyppi sopii hyvin siirtymäkauden, modernin ja nykyaikaisen muotoilun kanssa.

12. Wainscoting for Textural Appeal

Wainscoting for Textural AppealRebecca James Studio

Laatikoiden ei aina tarvitse olla huoneen keskipisteessä. Tässä Liisa Ihmemaassa -teemaisessa ruokasalissa Rebecca James Studio käyttää vaaleaa, neutraalia päällystettä herättääkseen taustalla mielenkiintoa. Tämä vaalea, lämmin harmaa lakanat tarjoaa ihanteellisen kankaan loistavan värisille verhoiltuille kappaleille.

13. Shiplap Wainscoting

Shiplap WainscotingTodd Christian Construction, LLC

Shiplap-wainscoting on muotoilutyyli, joka on saavuttanut suosiota viime vuosina. Tässä tyylissä on vaakasuorat lankut, joiden välissä on pieni rako. Tämän tyylinen päällyste peittää tyypillisesti seinän alaosan kolmanneksen tai puolet, vaikka voit säätää tätä mieltymystesi ja tarpeidesi mukaan. Shiplap-verhoilu sopii ihanteellisesti maalaismaisen, rannikon tai maalaistalon ilmeen lisäämiseen sisätiloihin.

14. Kokoseinämäinen päällyste

Full-Wall WainscotingMatto Yksi kerros

Täysseinämaalaus on upea tyyli, joka peittää kaikki huoneen seinät koristeellisella puupaneloinnilla lattiasta kattoon. Tämä ulkoasu oli yleinen historiallisissa taloissa, joten tämä päällystetyyli sopii aina perinteisiin tai historiallisiin koteihin. Mutta tämä tyyli voi myös näyttää modernilta, kuten tässä Boisen olohuoneessa Idahossa. Nämä suunnittelijat päättivät käyttää kiiltävän sinisellä maalattua litteää paneelia. Tämä väri- ja päällystetyylin valinta antaa huoneelle kodikkaan mutta nykyaikaisen ilmeen.

15. Kasvata visuaalista korkeutta Wainscotingilla

Increase Visual Height With WainscotingAlly Whalen Design

Laatan korkeus vaihtelee huoneen tyylin ja koon mukaan. Voit käyttää päällysteitä huoneen visuaalisen korkeuden lisäämiseen luomalla optisen illuusion. Kun asennat korkean päällysteen seinään, se luo illuusion korkeammista seinistä ja tilavammasta huoneesta. Tämä toimii erityisen hyvin, jos käytät vaaleita värejä päällysteissä ja seinissä ja ripustat verhot korkeammalle parantaaksesi ulkonäköä.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook