Mitkä ovat klassisen queen-size-vuoteen mitat jaloissa?

What Is The Classic Queen Size Bed Dimensions In Feet?

Queen-size-vuoteen mitat jaloissa ovat muuttuneet. Oletko koskaan kysynyt, mitkä ovat klassisen queen-size-vuoteen mitat jalkoina? Vastaus on yksinkertainen, mutta ennen kuin ryhdymme siihen, opimme lisää klassisesta queen-size-vuoteesta.

What Is The Classic Queen Size Bed Dimensions In Feet?

Jos etsit uutta patjaa, sinun on muun muassa tiedettävä, minkä koon haluat hankkia.

 

Queen-size-patja on yleisin patjatyyppi Yhdysvalloissa ja maailmanlaajuisesti. Se tarjoaa molempien maailmojen parhaat puolet koon ja hinnoittelun suhteen.

Queen-size-vuoteen mitat jaloissa

Queen-size-vuode, jonka leveys on 5 jalkaa tai 60 tuumaa. Tämä antaa tilaa yhdelle henkilölle ja melkein tarpeeksi tilaa kahdelle hengelle. Tämä on pienin sänkykoko, jota voit käyttää kahdelle hengelle.

Mitä tulee pituuteen, queen-size-patja on 80 tuumaa tai 6 jalkaa 8 tuumaa pitkä. Tämä on useimpien aikuisten patjojen vakiopituus, vaikka kaksikokoiset patjat ovat viisi tuumaa lyhyempiä, koska ne on tehty lapsille.

Kuinka löytää queen-size-vuoteen mitat

How To Find Queen Size Bed Measurements

Koska sängynrunkojen koko voi vaihdella, sinun on tiedettävä sängynrungon tarkka koko ennen patjan ostamista. Tapa, jolla mittaat sängyn rungon, riippuu sängyn rungosta.

Mittaa pituus ja leveys mittanauhalla. Ota noin tuuma pois kummastakin päästä, joka on kaksi tuumaa pituussuunnassa ja kaksi tuumaa leveyssuunnassa. Tämä voi vaihdella, mutta kaksi tuumaa on hyvä standardi.

Metallirunkoiset sängyt tarvitsevat vähemmän heilumistilaa, kun taas tasosänkyjä voidaan käyttää kumpaankin suuntaan, kunhan niissä ei ole ylitystä. Kun olet tehnyt mittasi, hanki kumpi sänky on samankokoinen tai hieman pienempi kuin sinulla on tilaa.

Aiheeseen liittyvä: Virtsan poistaminen patjasta – vaiheittaiset ohjeet

Queen-size-vuodetarvikkeet

Queen Size Bed Accessories

Queen-size-vuode on enemmän kuin sänky, se on kangas. Kun näet sen sellaisena, voit pitää sänkyä luovan projektin lähtökohtana. Voit lisätä queen-size-sänkyyn melkein mitä tahansa.

Tässä muutama idea:

Queen-size-vuode peilipäädyllä

Sängynpääty on paras kohteliaisuus, jonka voit antaa sängylle. Jos haluat parantaa asioita, voit lisätä peilipäädyn hienostuneisuutta ja luokkaa varten.

Queen-size-sairaalasänky

Jos sinulla on läheinen, joka on vammainen tai saa sairaanhoitoa kotona, voit tehdä hänen elämästään mukavampaa queen-size-sairaalavuoteella. Sairaalan sängyissä on kaiteet ja kallistettavat patjat, kuten sairaaloissa.

Queen-size-vuoteen katos

Katokset eivät ole uusia. Ihmiset käyttävät niitä edelleen sänkyihinsä, ja se on yleistymässä Yhdysvalloissa. Vaikka se ei näytä siltä, ja katoslevy tarjoaa suojaa kylmiltä lämpötiloilta. Mikset lisäisi sitä queen-size-vuoteeseesi?

Queen-kokoinen hyttysverkko

Jos asut korkean kosteuden alueella, sinulla on todennäköisesti hyttysongelma. Neulottu puuvillaverkko suojaa sinua hyttysiltä ja muilta hyönteisiltä, jotka voivat keskeyttää unesi. Materiaalit, kuten polyesteri, nailon tai muoviverkko, eivät ole yhtä tehokkaita kuin puuvilla, koska ne voivat ärsyttää ihoa. Puuvillaverkko ei aiheuta ihoallergioita, joten se on turvallinen lapsille.

Muutoksia queen-size-vuoteen kokoon

Changes In The Size Of Queen Size Bed

Uskotaan, että queen-size-vuode keksittiin kuningatar Elizabeth I:tä varten. Vaikka kokoa ei mainita, voidaan olettaa, että se sopi täydellisesti kuningattarelle, kun taas king-sängyt olivat melko erilaisia.

Alkuperäiset king-size-vuoteet tehtiin itse asiassa koko perheelle tai työryhmälle sopivaksi, jolloin 15 ihmistä nukkui kerralla. Kyllä, queen-size-vuoteita on saatettu suurentaa, mutta king-size-vuoteita on ehdottomasti pienennetty.

Alkuperäisiä queen-size-vuoteita kutsuttiin parivuoteiksi ja ne olivat kooltaan 54 × 74 tuumaa, mikä on täysikokoinen sänky nykyään. Vain tuolloin ne oli tarkoitettu pariskunnille. Nykyään queen-size-vuoteen mitat jaloissa ovat hieman suuremmat.

60 x 80 tuuman sänky on tavallinen queen-size-vuode, ja se muodostaa 50 % Amerikan vuoteista. Mutta he keksivät enemmän. Tämä johtuu siitä, että king-sängyt ovat vähitellen valtaamassa ihmisiä, jotka haluavat enemmän tilaa, ja ne muodostavat nyt 25 % (kun lasketaan sekä kuningas että Kalifornian kuningas).

Muut patjakoot

Other Mattress Sizes

Jos et ole varma, että queen-size-patjat sopivat sinulle, tutustu tähän patjojen kokoluetteloon ja kunkin patjan kokoon. Saatat yllättyä huomatessasi, että et tarvitse niin suurta patjaa kuin luulit.

Pieni yhden hengen vuode

Pieni yhden hengen sänky on samankokoinen kuin pinnasänky. Ne ovat kooltaan 30 x 75 tuumaa, mikä on kuin queen-size-vuode, joka on leikattu kahtia. Jos sinulla ei ole paljon tilaa tai haluat hyödyntää lapsesi tilaa, tämä on täydellinen.

Ne ovat hyviä, kun menet telttailemaan tai jos olet armeijassa. Tämän kokoista sänkyä mahtuu paljon pieneen tilaan, johon mahtuu paljon ihmisiä nukkumaan. Vuoteiden määrä kaksinkertaistuu, jos muutat ne kerrossängyiksi.

Twin-size-vuode

Kahden hengen sänky on kooltaan 38 x 75 tuumaa ja se on paljon mukavampi kuin pieni yhden hengen sänky. Ne ovat pieniä ja helposti liikuteltavia, mutta yhdelle hengelle on runsaasti tilaa tavallisessa kahden hengen vuoteessa.

Twin-sängyt ovat yleisin sänkykoko sekä lapsille että nuorille. Ne tarjoavat enemmän tilaa kuin täysikokoinen sänky ja miellyttävät melkein kaikkia yksin nukkuvia, vaikka se on liian pieni kahdelle hengelle.

Twin XL-kokoinen sänky

Twin XL -sänky ei ole leveämpi kuin twin, mutta se on pidempi 38" x 80". Se tehtiin kahdesta syystä. Ensimmäinen syy oli, että ihmisillä, jotka olivat yli 6 jalkaa pitkiä, oli vaikeuksia 75 tuuman vuoteiden kanssa, kun he halusivat venytellä.

Toinen syy koskee vielä lyhyempiäkin ihmisiä, koska lyhyemmät sängyt eivät jättäneet lopussa tilaa lemmikeille. Mutta tuo ylimääräinen viisi tuumaa riittää antamaan useimpien lemmikkien nukkua lopussa.

Täysikokoinen sänky

Täysikokoinen sänky on perinteinen sänky. Se on kooltaan 54 x 75 tuumaa ja sopii täydellisesti jokaiselle yksittäiselle henkilölle, koska tilaa on niin paljon. Ja silti se voi nukkua kaksi ihmistä, vaikkakaan ei ole ihanteellinen joka yöksi.

Se on kuitenkin täydellinen yksinhuoltajille, jotka usein nukkuvat yhdessä pienten lasten kanssa. Se on pitkään ollut suosituin sänkykoko, ja queen-sängyt ovat hiljattain korvanneet ne. Vaikka vanha kuningatar on uusi täynnä.

Täysi XL

Täysi XL-sänky on 54 x 80 tuumaa. Muuten se vie enemmän tilaa ja on kalliimpaa, minkä vuoksi ne ovat harvinaisia.

Jos mahtuu pituussuunnassa tavalliseen täyteen, ei ole mitään syytä hankkia täyttä Xl:ää. Se voi kuitenkin olla ero kunnon yöunen ja kovan unen välillä pitkälle ihmiselle tai jonkun hänen lemmikkinsä läheiselle.

King-size-vuode

King-size-vuode on kooltaan 76 x 80 tuumaa, ja se on ensimmäinen saatavilla oleva ylellinen sänky. King-size-vuoteet ovat ihanteellisia pariskunnille, jotka pitävät tästä lisähuoneesta. Ne ovat kooltaan lähes neliömäisiä ja eroavat toisistaan vain neljä tuumaa. Jotkut kuninkaat ovat täysin neliömäisiä.

King-size-vuoteet antavat kahdelle hengelle runsaasti tilaa, vaikka he liikkuisivat paljon. Mutta he tekevät myös upeita huonekaluja perheen elokuvailtoihin, joissa voit halailla lasten kanssa ja syödä popcornia.

Kalifornian king-size-vuode

Kalifornian king-vuode on noin 72 x 84 tuumaa. Vaikka se on kapeampi kuin kuningas, se on 4 tuumaa pidempi. Kalifornian kuningasta kutsutaan usein markkinoiden suurimmaksi patjaksi, ja sen voi ostaa mistä tahansa patjaliikkeestä.

Tämä toimii yhdessä nukkuville vanhemmille lastensa kanssa ja pariskunnille, jotka nukkuvat aktiivisesti.

Olympic Queen-size-vuode

Olympic queen bed on 66" x 80" ja hieman suurempi kuin tavallinen kuningatar. Toiset XL-patjat ovat pidempiä, mutta suurempi queen-size-vuode on leveämpi.

Olympiakuningatar on kuin king-size-vuode, mutta kymmenen tuumaa kapeampi. Tämä on hyvä kompromissi, jos et tarvitse kuningasta, mutta sinusta tuntuu, että kuningatar on liian kapea. Olympiakuningatar on harvinainen, mutta kasvava patja.

Patjan tyypit

Mattress Types

On olemassa erilaisia patjoja, jotka voivat vaikuttaa tai olla vaikuttamatta patjan kokoon. Voit yhdistää hybridipatjat, joissa käytetään kahta tai useampaa näistä materiaaleista.

Innerspring

Innerjoustinpatja on perinteinen patja, jossa on tikattu topin alla jouset. Nämä patjat ovat kiinteitä, ellei niitä yhdistetä paksuun tyynynpäälliseen, mikä tekee sängystä mukavamman.

Muistivaahto

Memory foam -patjat käyttävät muistivaahtoa, joka voi pehmentää ja mukauttaa kehosi muotoa. Ne ovat fanien suosikki, mutta eivät ole ihanteellisia, jos haluat jotain pehmeää ja kiiltävää, kuten pilvi- tai tyynytoppi.

Ilmapatja

Ilmapatjoja ei ole tarkoitettu pysyviksi vuoteiksi, vaan ne on tehty retkeilyyn ja tilapäisvuoteisiin, jotka voidaan tyhjentää ja varastoida pieneen tilaan. Tämäntyyppinen patja käyttää ilmaa tehdäkseen sängystä mukavan.

Vesisänky

Vesisänky on toinen perinteisempi sänkytyyppi, joka tekee sängystä pehmeän ja kiiltävän veden avulla. Ne ovat kuitenkin yhä vähemmän suosittuja, kun muut sängyt korvaavat ne. Puhumattakaan vuotoriskistä.

Klassinen vaahto

Klassisessa vaahtomuovipatjassa käytetään perinteistä vaahtoa muiden materiaalien päällä. Voit rullata kiinteän vaahdon ja varastoida sen pois. Ne ovat ainoa sänkytyyppi, jolla on selkeä uppoamislaatu.

Geeli

Geelipatjat ovat yhä suositumpia, koska ne tarjoavat viilentäviä ominaisuuksia. Yhdistä tähän jotain pehmeää ja pörröistä, niin saat upean hybridipatjan, joka on mukava, viilentävä ja tarjoaa yhden parhaista unista.

Tyynynpäällinen

Tyynypatjat ovat yleensä hybridipatjoja. Niiden alla on jouset tai paksu vaahto ja päällä tyyny. Tämä voi luoda kevyen sienen muodon, joka tarjoaa mukavimman löytämäsi topin.

Usein kysytyt kysymykset (FAQ) UKK

Onko queen-size-vuode oikea sinulle?

Queen-size-patja on luultavasti täydellinen sinulle. Mutta muutamia asioita on vielä harkittava. Jos nukut puolison kanssa ja makaat yhdessä lapsen kanssa, se voi olla liian pieni. Sama koskee yli 6′ 6″ pitkiä, koska se voi olla liian lyhyt.

Mutta jos sinulla on vain kaksi ihmistä sängyssä tai uskot, että täysikokoinen patja on sinulle liian pieni, se on täydellinen.

Mikä on paras Art-koko ripustaa queen-size-vuoteen yläpuolelle?

Kun ripustat kehystettyä taidetta seinälle, joka on huonekalun yläpuolella, nyrkkisääntönä on, että taideteoksen tulee olla 60–80 prosenttia huonekalun leveydestä. Queen-size-vuode on 60 tuumaa leveä, mikä tarkoittaa, että esimerkiksi kehystetyn maalauksen tulee olla 3-4 jalkaa leveä.

Mahtuuko queen-size-vuode 10×10-kokoiseen huoneeseen?

Makuuhuoneen seinät ovat 8–10 jalkaa korkeita lattiasta kattoon. Vanhemmissa kodeissa makuuhuoneet ovat pienempiä, mikä tarkoittaa, että huonekalujen sijoittaminen niihin on haaste. Kansainvälisen asuinkoodin (IRC) mukaan makuuhuoneen vähimmäiskoko on 70 neliöjalkaa. Vaikka queen-size-vuode olisi tiukka, se mahtuisi 10×10 huoneeseen. Paras sänkykoko tähän huoneeseen olisi parivuode.

Minkä kokoinen matto menee queen-size-vuoteen alle?

7 jalkaa leveä ja 10 jalkaa pitkä matto on suurin matto queen-size-vuoteen alle, jos se on vakiohuoneessa.

Kuinka monta maitolaatikkoa queen-size-vuoteen rakentamiseen tarvitaan?

Tämä on ehkä tyylikkäin DIY-projekti opiskelijalle. Maitolaatikot ovat samankokoisia kaikkialla, joten tämän pitäisi toimia kaikissa osissa maata.

Kuten jo tiedät, queen-size-patja on 80 tuumaa pitkä ja 60 tuumaa leveä. Normaali maitolaatikko on 13 x 13 tuumaa, neliön sivu 11 tuumaa ja suorakaidepuoli 19 tuumaa pitkä.

Jos lasket mitat, tuloksena olisi viisi kahdeksan laatikon riviä saraketta kohden. Tarvitset 40 laatikkoa queen-size-vuoteen rungon rakentamiseen.

Mahtuuko queen-size-patja minipakettiautoon?

Henkilöautot ovat liian pieniä queen-size-patjoihin. Hyvä uutinen on, että yhdistelmäpakettiautoihin, malleihin, joissa ei ole matkustajan istuinta tai takaosan verhoilua, mahtuu helposti queen-size-patja.

Kuinka suuri kattopeilin tulisi olla queen-size-vuoteelle?

Jos harjoitat feng shuita, et tiedä, ettei peiliä saa ripustaa sängyn päälle tai yläpuolelle. Peilit luovat illuusioita ja voivat tehdä temppuja mielessäsi. Kun asennat peilin kattoon sängyn yläpuolelle, sen tulee olla kaksi kolmasosaa queen-size-vuoteen leveydestä.

Queen-size-patja Johtopäätös

Nyt kun tiedät maailman suosituimman patjakoon olennaiset osat, olet valmis löytämään oikean patjan koon huoneellesi. Kuningatar sopii pitkälle ja yksin asuvalle. Jos sinulla on vierashuone ja sinulla on usein vieraita, queen-size-vuode olisi mukava. Ja kun lapsesi kasvavat, hanki heille esimerkiksi queen-size-vuode heidän 16-vuotissyntymäpäiväänsä. Nukkuminen on tärkeä päiväsi. Haluat tehdä kokemuksesta mukavan.

Jos pidät sivustamme, jaa se ystävillesi & Facebook